Wystąpił problem z aplikacją ...
sprawdzilem w eventvwr.msc i to jest ten błąd:
Aplikacja powodująca błąd civilization4.exe, wersja 0.21.0.1674, moduł powodujący błąd ~df394b.tmp, wersja 0.0.0.0, adres błędu 0x00084c9c.
Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.
jakies 2 tyg temu mialem klopot z nfs identyczny blad format i zainstalowanie systemu na nowo pomoglo.z miesiąc temu bylo identycznie z fifą. teraz mam ten sam problem z civilization4 moze ktos mi powie jak to naprawic nie bede instalowal co 2 tyg systemu.
P.S. zainstalowalem pokoleji 4 rózne wersje sterowników do karty graficznej. do plyty głownej i do karty dzwiekowej – nic nie pomoglo. MAM SP2 z aktualizacjami, antyvir to avast. komp Atchlon 1700 z plytą abit NF7 i 512 ram karta grafiki radeon 9500.
Aplikacja powodująca błąd civilization4.exe, wersja 0.21.0.1674, moduł powodujący błąd ~df394b.tmp, wersja 0.0.0.0, adres błędu 0x00084c9c.
Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.
jakies 2 tyg temu mialem klopot z nfs identyczny blad format i zainstalowanie systemu na nowo pomoglo.z miesiąc temu bylo identycznie z fifą. teraz mam ten sam problem z civilization4 moze ktos mi powie jak to naprawic nie bede instalowal co 2 tyg systemu.
P.S. zainstalowalem pokoleji 4 rózne wersje sterowników do karty graficznej. do plyty głownej i do karty dzwiekowej – nic nie pomoglo. MAM SP2 z aktualizacjami, antyvir to avast. komp Atchlon 1700 z plytą abit NF7 i 512 ram karta grafiki radeon 9500.
Odpowiedzi: 5
"magister blokers" "a po polsku", czyli jakis program wykorzystuje pamiec potrzebna do uruchomienia się gry? moze jasniej ?
Cos tam w necie mozna wyszukac o ~DF394B.TMP
Co prawda problem tyczyl innej gry, ale chyba warto pojsc w tym kierunku:
Inne rozwiazanie, kieruje nas na dodatkowy soft – SafeDisc:
Co prawda problem tyczyl innej gry, ale chyba warto pojsc w tym kierunku:
Invalid page fault in module DF394B.TMP with US release
If you are experiencing this problem when attempting to run the US release of the game, this seems directly related to an incompatibility with the protection system supplied on the disc. It is recommended that you completely uninstall WWP and perform a full clean reinstall. Then download the European version of the patch from the official web site and apply it. You should now be able to run the game successfully.
Inne rozwiazanie, kieruje nas na dodatkowy soft – SafeDisc:
Error in module ~df394b.tmp (or similar).
When a SafeDisc exe is run, SafeDisc has to load itself into memory so it can run and deal with the authentication process. When it does this, it chooses what area of memory it uses. SafeDisc and SafeCast can try and use the same area of memory and this is the cause of the error.
Solution.
You will need to identify and shut down the conflicting SafeCast product.
Any software, like virus/utility suites, could be protected with SafeCast. Once the application(s) is shut down, hit Ctrl–Alt–Del and look for any processes called ~df394b.tmp (or similar) and shut them down. The software should then run.
no nie wierze nikt nie wie jak to zrobic?
pamięc sprawdzona działa ok. Temp, rejestr wyczyszczony, gre instalowalem na róznych partycjach (tak naprawdę fifa 2006 sama przez siebie zaczela dzialac ale po dluzszym czasie, a mi sie nie chce czekac i formatowac dysku)
1. sprawdź pamięć – przetestuj ją.
2. Oczyść tempy itp.
3. Zdefragmentuj partycje.
To, z grubsza, podstawowe kroki, bo wykluczanie kolejnych przyczyn zacząć.
2. Oczyść tempy itp.
3. Zdefragmentuj partycje.
To, z grubsza, podstawowe kroki, bo wykluczanie kolejnych przyczyn zacząć.
Strona 1 / 1