Wyskakuje mi błąd podczas uruchamiania systemu help!
Odpowiedzi: 11
Wizzard:
Teraz mam jeszcze jedno pytanko czy któryś z tych procesów jest podejźany bo wydaje mi się źe ten svchost jest coś nie keke
Dokładnie – ten oznaczony svchost felerny pewnie jest – zobacz w HijackThis z jakiej ścieźki się uruchamia ... Poza nim masz jeszcze MediaGateway.exe – to teź śmieć. reszta pewnie z Hijacka wyjdzie.
Teraz mam jeszcze jedno pytanko czy któryś z tych procesów jest podejźany bo wydaje mi się źe ten svchost jest coś nie keke

W tym drugim nie było tego pliku ale z tego pierwszego usunąłem thx za pomoc wszystkim
a sprubuj w ten sposub
start>uruchom>wpisz REGEDIT
wyskoczy ci rejestr i potem wejdz w
HKEY_CURRENT_USER
zakładka SOFTWARE>MICROSOFT>WINDOWS>CURRENTVERSION>RUNi usuń wpis
potem to samo tylko
HKEY_LOCAL_MACHINE
SOFTWARE>MICROSOFT>WINDOWS>CURRENTVERSION>RUN i uruchom ponownie kompa
start>uruchom>wpisz REGEDIT
wyskoczy ci rejestr i potem wejdz w
HKEY_CURRENT_USER
zakładka SOFTWARE>MICROSOFT>WINDOWS>CURRENTVERSION>RUNi usuń wpis
potem to samo tylko
HKEY_LOCAL_MACHINE
SOFTWARE>MICROSOFT>WINDOWS>CURRENTVERSION>RUN i uruchom ponownie kompa
Usunąłem przez msconfig ale czy to wystarczy?
Czy jeźeli to był virus keylogger albo jeszcze jakiś inny shit to juz po nim? Jak to usunąć z rejestru?
Sry za głupie pytania ale w porównaniu do waszej wiedzy na te tematy to ja jestem noob :D
Czy jeźeli to był virus keylogger albo jeszcze jakiś inny shit to juz po nim? Jak to usunąć z rejestru?
Sry za głupie pytania ale w porównaniu do waszej wiedzy na te tematy to ja jestem noob :D
A daj loga z HJT to się zrobi. Aha, Matti – nie wiesz, nie pisz, SORKI.
Moźna to teź przez MSCONFIG ruszyć, ale zostaje syf w rejestrze
Moźna to teź przez MSCONFIG ruszyć, ale zostaje syf w rejestrze
start > uruchom > msconfig > zakładka uruchamianie
musisz wyłączyć opcję automatycznego startu tego pliku wraz ze startem systemu... ale aktualnie nie pamietam jak to się robi. SORKI
Hmm sciągałem ostatnio plik który wogóle się nie odpalał i wyglądał mi dość podejrzanie więc to co się w procesach odpalało po jego otworzeniu usuwałem. I teraz mi sie kojarzy źe mógłbyć to ten plik. Czy to moźe być od tego ? W takim razie jeźeli to nie jest plik systemowy to co muszę zrobić źeby ten komunikat nie wyświetlał się po włączeniu komputera?
Nazwa pliku wyglada bardzo podejrzanie. Prawdopodobniej był to jakieś szkodnik, który został usuniety. Wartosc w Run nadal jest więc dlatego dostajesz info o braku pliku.
Nazwa pliku wyglada bardzo podejrzanie. Prawdopodobniej był to jakieś szkodnik, który został usuniety. Wartosc w Run nadal jest więc dlatego dostajesz info o braku pliku.
Strona 1 / 1