wypunktowanie (myślnik) – problem

witam,

uzywam worda 2002 i mam problem z automatycznym wypunktowaniem w przypadku znaku "–", w trakcie pisania.

Odnosnie tworzenia punktowanych i numerowanych list w trakcie pisaniaPomoc worda mowi, ze:

Wprowadź znak 1, aby rozpocząć listę numerowaną lub znak * (gwiazdka), aby rozpocząć listę punktowaną, a następnie naciśnij klawisz SPACJA lub TAB.

i rzeczywiscie to dziala (podobnie gdy wpisuje znak ">" to pojawia sie charakterystyczny znak).

jednak, gdy wpisuje "–" to po spacji, wpisaniu tekstu i nacisnieciu Enter, za nic w swiecie word nie zmienia myslinika w punktowana liste.

moj problem moze jest banalny, ale juz wlosy rwe z glowy i za nic nie moge sie doszukac rozwiazania.

Prosze o pomoc i pozdrawiam,
anton

Odpowiedzi: 1

miałem to samo w Wordzie i wykonałem coś takiego:

Sprawdziłem w menu "Format/ Wypunktowanie i numerowanie" na karcie "Wypunktowanie" czy mam znak "–". Nie miałem. Dałem z kapsla "Dostosuj" [nie moźe być wybrane "Brak" bo "Dostosuj" jest nieaktywne!!!], a następpnie kliknąłem w kapsel "Znak" i z nowego okna wybrałem "–". Zatwierdziłem, a następnie uruchomiłem wypunktowanie w następujący sposób:
– spacja Wpisywany tekst ENTER

i działa
Endrju
Dodano
18.12.2005 18:35:31
anton
Dodano:
29.11.2005 11:33:26
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1