Wymiana procka Pentium III 500MHz
Elo!
Mój komputer:
Pentium III 500MHz
ViaApolloPro 133 (AV61)
256MB RAM
WD Caviar 60GB 8MB cache
Riva TNT 2 M64 32MB (niedługo będzie GeForce 3Ti)
Pinnacle Systems Studio PCTV PRO
SB Live! 1024.
Co bardziej pomoźe komputerowi wymiana procesora czy wymiana karty graficznej. Chciałbym załoźyć
Pentium III 800MHz i 128Mb RAM lub karte graficzną GeForce 3Ti. Jak wymienia procka i dołoźe ram to za jakis czas jak uzbieram kase dorzuce grafike.
Co poradzicie ?
POZDRO FOR ALL
Mój komputer:
Pentium III 500MHz
ViaApolloPro 133 (AV61)
256MB RAM
WD Caviar 60GB 8MB cache
Riva TNT 2 M64 32MB (niedługo będzie GeForce 3Ti)
Pinnacle Systems Studio PCTV PRO
SB Live! 1024.
Co bardziej pomoźe komputerowi wymiana procesora czy wymiana karty graficznej. Chciałbym załoźyć
Pentium III 800MHz i 128Mb RAM lub karte graficzną GeForce 3Ti. Jak wymienia procka i dołoźe ram to za jakis czas jak uzbieram kase dorzuce grafike.
Co poradzicie ?
POZDRO FOR ALL
Odpowiedzi: 5
no nie wlniesie skrzydeł gf 3 ti na 100 procek ramy i graf do wymiany kup se na procka 500 morze FX 5200
Moim zdaniem procka lepiek zmienic. Jak wrzucisz GF 3Ti na PIII 500 to rewelacyjnego efektu nie uzyskasz. Zmiana procka przyspieszy system i mysle ze to bedzie bardziej oplacalne. Po prostu Gf na procku 500 nie rozwinie skrzydel.
na gruntowne zmiany nie mam hajsu, komputerek bede zmianial w wakacje albo po wakacjach. Ten chce ulepszyć dla sióstr źeby miały swój a ja bede miał swój 8) Chce teraz tylko wymienic póki mam kase albo procka albo grafike.
zmień grafę będziesz miał jak znalazł na później szkoda ładować szmalec w antyki
:wink:
:wink:
Procek przyspieszy kompa ale w grach najwazniejsza jest karta graficzna dopiero potem procek.Ramu nie jest malo ale i nie jest duzo, moim zdaniem ram moze jeszcze poczekac, ja bym sie kierowal albo prockiem albo grafa.
Strona 1 / 1