Wymiana plików w osiedlowej sieci (Radiowej) MAN:

Hej! Chciałem prosic o pomoc kogos kto wie jak moźna wymienic sie plikami np.MP3, jak jstesmy polaczeni siecią osiedlowa?? Znam metody P2P ale czy niema jakiegoś innego programu w którym byłby tylko ja i ta osoba z która chce się wymienic plikami?? Prosze o pomoć!! Narka
Ps.

Otoczenie sieciowe nie działa:(

Odpowiedzi: 2

Hehe:)
Dzieki ale tego juz próbowałem juz baaaaardzo dawno!!
Ale nic stego kiedy biore na Browse Files to wyskakuje Error:(
Moze admin sieci cos bloknoł!!
Czekam na dalsze pomysły!!
Dzięki i Narka
Anonymous
Dodano
10.01.2004 16:33:13
Witam
Dobrym programem do wymiany plików, jest soulseek. Jest to jeden z typowych P2P ale z mojego doświadczenia, jest lepszy:) Znajduje znacznie w więcej wyników niz np Kazaa. Natomiast co do wymiany plików pomiędzy poszczególnymi uźytkownikami to nic prostrzego. Ty i kolega (lub koleźanka:) instalujecie sobie ten program. Przy pierwszym uruchomieniu pyta Was o login i hasło, który sami sobie wybieracie (potem nie trzeba juź go podawać). Następnie wybieracie z menu Options> File Sharing Configuration – tutaj jak nazwa wskazuje wybieracie foldery, które mają być udostępniane.
Teraz jak odnaleźć drugiego uźytkownika?
W menu wybieracie VIEW>VIEW Room list – po prawej powinno sie pokazać okno z listą pokoii rozmów. Umawiasz się z kolegą źe wejdziecie do pokoju np. Polska. KLikasz dwa razy na ten pokój>wyszukujesz kolege po jego nicku (login jaki podał przy pierwszym uruchomieniu). Klikasz prawym na jego nazwe i zaznaczsz Add TO LIST (to samo robi oczywiście i kolega/koleźanka). Teraz po prawej powinno pojawić sie nowe okno (jeźeli nie to klikasz w menu VIew>View Userlist) Tam teraz klikasz na nick prawym i wybierasz Browse FIles i proszę masz dostęp do plików, które Twój kolega udostępnił w tym programie.

http://www.slsknet.org/faq.html FAQ po angielsku
http://www.slsk.prv.pl/ strona po polsku o tym programie

Dziękuje za uwage
run_DNA
Dodano
10.01.2004 16:00:01
Anonymous
Dodano:
10.01.2004 14:38:27
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1