wymiana karty na GeForce 2 MX 400

Hej. Do tej pory pracowałem sobie bezproblemowo na komputerze na moim S3 Trio 3d + Voodoo 2, bo to mi do pracy wystarczyło. Ale ostatnio dostałem całkowicie za darmo GeForce'a 2 MX 400 w/TV. Pomyślałem, źe warto byłoby zamienić starą kartę na nową :) O ile z samym wyjęciem S3 i "włoźeniem" nowej karty nie miałbym problemu, to mam problem z jedną rzeczą... W przeciwieństwie do starej karty, GeForce wyposaźony jest w wentylator. "Chłodnik" wyposaźony jest w kabelek (taki sładający się z kilku kolorwych >2 czarnych, czerwonego i źółtego

Odpowiedzi: 4

Ave mogę się wtrącić teź mam gf2mx/tv i chciałem jej zamontować wentylator ..niestety jedyny jaki posiadam to wentylator z twardziela i jest on na 12V czy ktoś tutaj mugłby mi powiedzeć czy to wejście na karcie (takie białe) właśnie jest pod to napięcie czy tylko 5V..aha i czy to wogóle jest wyjście napięcia???
Pax
Dodano
19.01.2004 16:15:19
na plytach popularne sa gniazdka 3 pinowe GRAUND "+" i DATA (do monitorow ile np obrotow ma ventylator)to raz wiec jesli masz inne zlacze to na pewno na karcie bedziesz miau takie gniazdko "(karta graficzna) a jesli masz kostke gdzie kable sa w kolejnosci czerwony , czarny, czarny, zólty – to sugeruje w posob jednoznaczny ze mozesz to jakos podpiac do kabli z zasilacza.. jesli sie neida faktycznie jak napisal KOlega wczesniej musisz udac sie po odpowiednia przejsciowke do sklepu....

pozdrawiam
TzaR
Dodano
16.01.2004 10:53:43
Geforcy 2 nie mają tak duźego zapotrzebowania na energie aby je osobno "podsilać"
Moźe to źeczywiście jest coś od chłodzenia .
Ale jak koleś jeszcze tego nie podłączył to pewnie się spaliła 8)
Anonymous
Dodano
16.01.2004 00:20:31
Nie rozumiem – coolera nie moźesz podłączyć ??

Na karcie graficznej powinno być wejście – przynajmniej u mnie takowe było.

a jak nie to moźesz podłączyć pod zasilacz – tylko trzeba przejściówke zrobić.

Czarny z wiatraczka podłączasz do czarnego od zasilacza, a czerwony (wiatrak) pod źółty (zasilacz).

UPDATE:

źółty z wiatraczka moźesz pozostawić niepodłączony.
Tomekk
Dodano
15.01.2004 22:21:25
Anonymous
Dodano:
15.01.2004 17:48:54
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1