wyłanczanie komputera
zainstalowałem system xp pro z sp2 i gdy chę wyłączyć komputer to system się wyłancza ale nadal jest zasilanie na płytę główną i monitor. przy wcześniejszym systemie win 98 tego nie było, zamykał się normalnie. co mam zrobić aby się wyłanczał normalnie.
Odpowiedzi: 9
Komputer mam na pewno wyłączony całkowicie a dioda nie gaśnie.Miałem ostatno problem bo włoźyłem kosc pamięci ram 512 do wejścia na 256.Na szczęście w pore wyłączyłem komputer.Zrestartowałem biosa źeby wykluczyć opcje złych ustawień i dioda dalej się nie wyłancza.Płyta bynajmnmie z zewnątrz wygląda na nienaruszoną i wszystko inne chodzi bez zarzutu.Więc dalej nie wiem co moźe być przyczyną.Prosze o pomocne info na ten temat za co z góry dziękuje.
aniatomal:
Witam wszystkich.Jak mam problem innej natury.Przy wyłanczaniu komputera nie wyłancza mi się zielona dioda kontrolna.Dopiero przy całkowitym wyłaczeniu z sieci problem znika ale tylko do czasy ponownego uruchomienia.Czy wie ktoś co moźe być przyczyną?Będe wdzięczny za odpowiedz.Z góry dzięki
Moźe Twój probelm dotycz się tego:
Teraz moźna bezpiecznie wyłączyć komputer przy próbie zamknięcia systemu
Witam wszystkich.Jak mam problem innej natury.Przy wyłanczaniu komputera nie wyłancza mi się zielona dioda kontrolna.Dopiero przy całkowitym wyłaczeniu z sieci problem znika ale tylko do czasy ponownego uruchomienia.Czy wie ktoś co moźe być przyczyną?Będe wdzięczny za odpowiedz.Z góry dzięki
Objawy to moze i wszystkie, ale dane nie:
Konfiguracja – szczególnie płyta główna i data BIOS–u. Czy czytałeś wposty z archiwum dot. "zarządzania energią" i jakie kroki podjąłeś by to rozwiązać?
Jak w ogole są w zarządzaniu enerdią ustawione opcje – dotyczy systemu i BIOS–u?
To nie są pytania retoryczne, a wskazowki do ew. rozwiązania przybliźające.
Konfiguracja – szczególnie płyta główna i data BIOS–u. Czy czytałeś wposty z archiwum dot. "zarządzania energią" i jakie kroki podjąłeś by to rozwiązać?
Jak w ogole są w zarządzaniu enerdią ustawione opcje – dotyczy systemu i BIOS–u?
To nie są pytania retoryczne, a wskazowki do ew. rozwiązania przybliźające.
to juź wszystkie objawy , czy moźecie coś poradzić
Poczekam jeszcze trochę – moźe coś jeszcze się pojawi, bo na początku było "jest zasilanie na płytę główną i monitor". :(
ponadto chodzą wentylatory na procesorze i zasilaczu
monitor nie przechodzi w stan czuwania, jest włączony, ma czarny ekran (dioda świeci się na zielono a powinna na źółto)
To, źe zasilacz ATX podaje napięcie na płytę po wyłaczneiu to nic dziwnego – jak inaczej moźna skorzystać z opcji zaawasowanego zarządzania energią?
Zaś co od monitora to moźe bś napisął do czego jest od przypięty jako źródła zasilania ?
Inna sprawa , źe i tak nie bardzo rozumiem o co z tym monitorem chodzi – jak nie nacisnę power'a to się nie wyłaczy przecieź,a tylko będzie czuwać.
Zaś co od monitora to moźe bś napisął do czego jest od przypięty jako źródła zasilania ?
Inna sprawa , źe i tak nie bardzo rozumiem o co z tym monitorem chodzi – jak nie nacisnę power'a to się nie wyłaczy przecieź,a tylko będzie czuwać.
Strona 1 / 1