Wylanczajacy sie monitor
Witam!
Mam kompa od wakacji, podczas wlanczania go, czasem monitor sie wylaczy i nic sie nie laduje, lampka z monitora tylko miga, gdy go zresetuje to sie juz wlaczy i dziala poprawnie, mam karte graqfiki radeon 9600, jest wymieniona bo od poczatq robilo mi sie tak samo, az w koncu monitor wogule nie chcial sie wlaczyc i zanioslem kompa do gwarancji i wymienili mi karte. Obawiam sie ze teraz gdy tak sie znowu robi to skonczy sie tak samo jak ostatnio czyli wymiana karty. Czy to moze wina jakis sterownikow? ustawien?
Chce uniknac awarii, pomocy !!! :)
Mam kompa od wakacji, podczas wlanczania go, czasem monitor sie wylaczy i nic sie nie laduje, lampka z monitora tylko miga, gdy go zresetuje to sie juz wlaczy i dziala poprawnie, mam karte graqfiki radeon 9600, jest wymieniona bo od poczatq robilo mi sie tak samo, az w koncu monitor wogule nie chcial sie wlaczyc i zanioslem kompa do gwarancji i wymienili mi karte. Obawiam sie ze teraz gdy tak sie znowu robi to skonczy sie tak samo jak ostatnio czyli wymiana karty. Czy to moze wina jakis sterownikow? ustawien?
Chce uniknac awarii, pomocy !!! :)
Odpowiedzi: 4
Ok! Dzieki wielkie, jutro wszystko spisze i pojde do serwisu im powiedziec!
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
To źe zasilacz nowy o niczym nie świdczy,moźe być wadliwy lub za słaby.
Według mnie zasilacz,płyta główna – moźe trzeba nowy bios wgrać,kondensatory elektrolity,stabilizacja napięć na płycie,znów karta grafiki,pamięć.
Muszą go przetestować,w domu nic z tym nie zrobisz.
Jest na gwarancji to serwis.
Spisz numery i typ podzespołów i po naprawie sprawdz.
Według mnie zasilacz,płyta główna – moźe trzeba nowy bios wgrać,kondensatory elektrolity,stabilizacja napięć na płycie,znów karta grafiki,pamięć.
Muszą go przetestować,w domu nic z tym nie zrobisz.
Jest na gwarancji to serwis.
Spisz numery i typ podzespołów i po naprawie sprawdz.
Wiec karta grafiki zostala wymieniona na nowa, monitor jest nowy i wczesniej dzialas moze ze 2 miesiace z innym kompem i bylo wszystko ok, zasilacz jest tez nowy bo caly komp jest nowy.
Plyta glowna to epox 8RDA3I.
W serwisie byl tylko komputer bez monitora.
Plyta glowna to epox 8RDA3I.
W serwisie byl tylko komputer bez monitora.
Jak przyszedł komp z naprawy to wszystko grało.
Moźe nie wymieniali karty, a naprawiali coś innego.
Pierwszy podejrzany to zasilacz,później płyta glówna,karta grafiki,pamięć i monitor.
Czy jednostka centralna z monitorem była w serwisie–cały komplet.
Moźe nie wymieniali karty, a naprawiali coś innego.
Pierwszy podejrzany to zasilacz,później płyta glówna,karta grafiki,pamięć i monitor.
Czy jednostka centralna z monitorem była w serwisie–cały komplet.
Strona 1 / 1