Wyłączone profile uźytkownika w XP
W XP przez przypadek wyłączyłem (nie usunąłem) wszystkie konta uźytkowników.
Przy uruchamianiu systemu pojawia się okno od logowania ale nie ma profili do wybrania – pusty ekran. ctrl+alt+del+del nic nie daje – informacja źe konto wyłączone. Przywracanie do poprzedniej działającej wersji i tryb awaryjny teź nie pomagają. Wszystko kończy się na ekranie logowania.
Jak włączyć jakiekolwiek konto (np. administrator aby wejść do ustawień) i przywrócić poprzednie parametry.
Przy uruchamianiu systemu pojawia się okno od logowania ale nie ma profili do wybrania – pusty ekran. ctrl+alt+del+del nic nie daje – informacja źe konto wyłączone. Przywracanie do poprzedniej działającej wersji i tryb awaryjny teź nie pomagają. Wszystko kończy się na ekranie logowania.
Jak włączyć jakiekolwiek konto (np. administrator aby wejść do ustawień) i przywrócić poprzednie parametry.
Odpowiedzi: 4
nie zrobię przywracania bo ni mogę się zalogować.
a przywracanie systenmu, tele źe do duuźo wcześniejszego stanu??
a przywracanie systenmu, tele źe do duuźo wcześniejszego stanu??
Zawsze sie zastanawialem jakiego trzeba "przypadku", zeby powylaczac wszystkie konta ? Moze w dwoch slowach opowiesz jak sie to robi ? To chyba trzeba mozg na wakacje poslac ?dallas:
W XP przez przypadek wyłączyłem (nie usunąłem) wszystkie konta uźytkowników.
dallas, teraz albo rowniez "przypadkowo" zainstaluj sobie system na nowo, albo sprawdz czy ERD Commander nie da rady zalaczyc kont. Co prawda edytuje liste kont, zmienia im hasla, ale nie wiem i nie chce mi sie szukac czy potrafi zalaczyc konta:
"...
ERD Commander 2005 allows you to list the local user accounts for a
Windows installation and to change their passwords, including the local
Administrator account.
...".
Moglbys rowniez sprobowac podmienic pliki rejestru, o ile bedziesz mogl wejsc do konsoli odzyskiwania. Link do listy plikow i do opisu podmiany podawany byl niejednokrotnie na forum, a byc moze jest nawet w przyklejonym FAQ (nie pamietam calej zawartosci :P ).
Strona 1 / 1