Wyłączone profile uźytkownika w XP

W XP przez przypadek wyłączyłem (nie usunąłem) wszystkie konta uźytkowników.
Przy uruchamianiu systemu pojawia się okno od logowania ale nie ma profili do wybrania – pusty ekran. ctrl+alt+del+del nic nie daje – informacja źe konto wyłączone. Przywracanie do poprzedniej działającej wersji i tryb awaryjny teź nie pomagają. Wszystko kończy się na ekranie logowania.
Jak włączyć jakiekolwiek konto (np. administrator aby wejść do ustawień) i przywrócić poprzednie parametry.

Odpowiedzi: 4

nie zrobię przywracania bo ni mogę się zalogować.
dallas
Dodano
16.11.2005 08:28:35
a przywracanie systenmu, tele źe do duuźo wcześniejszego stanu??
MetaVirus
Dodano
15.11.2005 18:30:50
a przywracanie systenmu, tele źe do duuźo wcześniejszego stanu??
MetaVirus
Dodano
15.11.2005 18:30:50
dallas:
W XP przez przypadek wyłączyłem (nie usunąłem) wszystkie konta uźytkowników.
Zawsze sie zastanawialem jakiego trzeba "przypadku", zeby powylaczac wszystkie konta ? Moze w dwoch slowach opowiesz jak sie to robi ? To chyba trzeba mozg na wakacje poslac ?
dallas, teraz albo rowniez "przypadkowo" zainstaluj sobie system na nowo, albo sprawdz czy ERD Commander nie da rady zalaczyc kont. Co prawda edytuje liste kont, zmienia im hasla, ale nie wiem i nie chce mi sie szukac czy potrafi zalaczyc konta:
"...
ERD Commander 2005 allows you to list the local user accounts for a
Windows installation and to change their passwords, including the local
Administrator account.
...".

Moglbys rowniez sprobowac podmienic pliki rejestru, o ile bedziesz mogl wejsc do konsoli odzyskiwania. Link do listy plikow i do opisu podmiany podawany byl niejednokrotnie na forum, a byc moze jest nawet w przyklejonym FAQ (nie pamietam calej zawartosci :P ).
EL NINO
Dodano
15.11.2005 18:27:10
dallas
Dodano:
15.11.2005 17:48:29
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1