Wyłączona edycja rejestru

Witam! Otóż przydarzyło mi się, że nie działa mi manager zadań, ale kierując się wskazówkami na forum dotarłem do tego, że trzeba go uruchomić przez regedit, ale edycja rejestru została wyłączona przez administratora sieci, następnie kierując się FAQ zamieszczonym na tym forum doszedłem, że trzeba otworzyć plik gpedit.msc, wtedy zaś pojawia mi się komunikat: "System Windows nie może odnaleźć pliku "gpedit.msc". Upewnij się, że wpisana nazwa jest poprawna i spróbuj ponownie. Aby wyszukać plik, kliknij przycisk Start, a następnie polecenie Wyszukaj." Wpisałem nawet w Wyszukaj "gpedit" i "gpedit.msc" ale nic, wyszukiwarka nie znalazła mi nawet takiego pliku... :( Proszę o pomoc!

Odpowiedzi: 4

Jezeli chcesz moge ci wyslac fajny programik ktory to odkreca. Napisany w .NET
Programmer
Dodano
04.05.2008 19:03:12
Użyj jakiegoś AV on-line ,a potem standardy, o kórych Żółty zwykł pisywać - HJT, ComboFix itp. Potem, po oczyszczeniu z ew. gości, odpalenie z wiersza polecenia sfc / scannow ( płyta instalacyjna systemu w napędzie ), by ewentualne braki uzupełnić i dopiero zastanawianie się co dalej.
Rebe
Dodano
30.04.2008 18:10:32
właśnie skanuję dysk Ad-Aware, chyba że polecasz jeszcze jakiś freeware do odrobaczenia. :)
Maciol
Dodano
30.04.2008 17:51:08
Pewnie wersja Home, a nie Pro. Na początek - nim zaczniesz szukać gdzie i co ew. w rejestrze poprzestawiać odrobacz sie porządnie i dopiero przejdź do ew. dalszych kroków.
Rebe
Dodano
30.04.2008 17:45:47
Maciol
Dodano:
30.04.2008 17:43:11
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1