Wyłączenie głośnika systemowego dla aplikacji konsolowych
Mam Win XP Pro. Uźywam programu DBase, który chodzi jako aplikacja dosowa na pełnym ekranie. Po wprowadzeniu rekordu zawsze pojawia sie charakterystyczny beeeep z głośnika systemowgo.
Pytanie, jak moźna wyłączyć ten głośnik dla aplikacji dosowych albo całkowicie?
Próbowałem juź wpisu do rejestru:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Control Panel\Sound
Beep = no
ale nic nie pomogło :(
Pytanie, jak moźna wyłączyć ten głośnik dla aplikacji dosowych albo całkowicie?
Próbowałem juź wpisu do rejestru:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Control Panel\Sound
Beep = no
ale nic nie pomogło :(
Odpowiedzi: 4
Bobi:
Spróbuj moze tak, otwórz regulację głośności, Opcje – właściwości, zaznacz "Głośnik PC" w sekcji "Pokaz następujące..."
Teraz w regulacji masz na głownej karcie nową pozycję i zaznacz pod nią ptaszka przy wycisz.
Niestety nie mam tej opcji.
Bobi:
Inna opcja, menadzer urzadzeń, klikasz na niego prawym i zaznaczasz w widok "pokaź ukryte urzadzenia", teraz w sterowniki niezgodne z P&P – Beep – właściwości sterownik – zatrzymaj.
Ale to na szczęście zadziałało :) Dzięki za pomoc. Jestem wdzięczny.
Leon The Punisher:
Całkowicie?
Mam pomysł. Otwórz obudowe i odłącz h** od płyty głównej.
Nie da się, bo ten h** jest wbudowany w płytę główną. Jedynie chyba młotkiem moźnaby go odłączyć :)
Spróbuj moze tak, otwórz regulację głośności, Opcje – właściwości, zaznacz "Głośnik PC" w sekcji "Pokaz następujące..."
Teraz w regulacji masz na głownej karcie nową pozycję i zaznacz pod nią ptaszka przy wycisz.
Inna opcja, menadzer urzadzeń, klikasz na niego prawym i zaznaczasz w widok "pokaź ukryte urzadzenia", teraz w sterowniki niezgodne z P&P – Beep – właściwości sterownik – zatrzymaj.
Całkowicie?
Strona 1 / 1