Wylaczajacy sie komputer – HELP!

mam dosc powazny problem, i nie mam zielonego pojecia co moze byc tego przyczyna.

Kiedy uruchamiam komputer wszystko dziala ok, az do chwili kiedy wsadze do czytnika jakas plyte ( mam 2 czytniki – jeden do LG 52x drugi to nagrywarka LG 32x )
Gdy komputer zaczyna ja czytac zostaje tylko sie modlic by komputer sie nie wylaczyl. Zwykle wyl sie przy mocnym czytaniu plyty, lecz ostatnio zaczelo sie to dziac jakby w dowolnym momecie. Komputer po prostu gasnie, i zeby go ponownie uruchomic musze WYLACZYC GO Z LISTWY – poczekac chwile i DOPIERO W TEDY ZAREAGUJE NA WLACZENIE PONOWNE.

Sytuacja ze wkladam plyte cd do obydwuch czytnikow jest rownoznaczna z 100% i prawie natychmiastowym padem komputera.

Probowalem juz zdejmowac obudowe, sprawdzac czy moze zasilacz sie grzeje albo cos takiego – ale gdy ogladalem go po padzie kompa z zewnatrz nie byl nawet zbytnio cieply.

POMUSZCIE!

Odpowiedzi: 4

Moźna :
mój komputer – zaawansowane – uruchamianie i odzyskiwanie – w wypadku awarii automatycznie uruchom ponownie ( czy jakoś podobnie ) i tam "ptaszka" usunąć.
Rebe
Dodano
07.07.2004 16:44:08
Wyłączyłeś ponowne uruchamianie w celu wymuszenia BSOD, moźe jakieś ciekawe info się pojawi.

ee......mozna jasniej? :roll: :lol:
Vasi
Dodano
07.07.2004 15:10:17
Wyłączyłeś ponowne uruchamianie w celu wymuszenia BSOD, moźe jakieś ciekawe info się pojawi.
McScr@by
Dodano
07.07.2004 11:48:29
Zacznij od zmiany taśmy. Dopiero jak to nie pomoźe trzeba szukać dalej – od logów systemowych do ustawień trybu pracy napędów ( kontrolera ).
Rebe
Dodano
07.07.2004 10:48:46
Vasi
Dodano:
07.07.2004 10:40:31
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1