Wylaczajacy sie Explorer!
Podejrzewam ze mam zepsute pliki (ktore, co ciekawe byly jeszcze wczoraj dobre). W momencie kiedy najade kursorem na nazwe katalogu, explorer sie wylacza i wlacza (resetuje sie). Nie moge usunac tego folderu, poniewaz mi sie wylacza gdy probuje na niego najechac. Wszystkie programy antywirusowe zacinaja sie na tym folderze i nie da sie nic zrobic. Skaner Mks - online gdy dojedzie do tego folderu to wyskakuje blad IEXPLORER i program zostaje zamkniety... Dziwna sprawa... Ma ktos jakis pomysl (poza formatem oczywiscie)?
Odpowiedzi: 1
A folder to nie ma w nazwie czegoś dziwnego ?? Zawiera potrzebne rzeczy ?? Z wiersza polecenia próbowałes mu nazwę zmienić tudzież usunąć ??
Strona 1 / 1
nie ma nic dziwnego w nazwie : "platynowa kolekcja". Pare dni temu otwieralem ten folder i wszystko bylo ok. Ostatnio mialem drobne klopoty ze spyware, ale poradzilem sobie. Teraz to juz nie wiem co zrobic. W trybie awaryjnym również explorer sie wylacza. <br>
W wierszu polecenia widać pliki (po poleceniu dir) ?? Jakimś Total commanderem jesteś w stanie przejrzeć zawartość ?? To filmy są ?? Może któryś uwalony jest ??<br>
<p>a w folderze sa jedynie mp3. </p><p>Poprzez CMD moge spokojnie wejsc i widze pliki(nie wylacza sie) sprobuje usunac. Komandery i ekspoloratory sie wylaczaja rowniez</p><p>UPDATE: Cmd rowniez sie wylacza gdy probuje usunac ten folder... nie mam wiecej pomyslow... </p><p> </p>
Sprawdź czy na dysku błędy się nie pojawiły - chkdsk z parametrami odpowiednimi.<br>
chkdsk nic nie wykazal, 0 bajtow w uszkodzonych sektorach. Wlaczylem z parametrem f, ale to nic nie zmienilo. Folder nadal resetuje explorera<br>
Spróbuj jeszcze DirectoryFixer użyć. A jak nie pomoże to zajrzyj w podgląd zdarzeń czy nie ma jakichs informacji na ten temat.<br>