Wykrywanie aparatu cyfrowego :/ nie jako dysk wymienny
Witam
Mam problem, mam Canona S1 IS i system (WIN XP bez SP) wykrywa go jako Canon S1 IS (inne aparaty mniej znane jako dyski wymienne). Problem w tym, ze calosc wolniej przez to chodzi, przywiesic sie potrafi, a co najgorsze, nie moge nic wrzucic na karte pamieci, moge tylko usuwac i kopiowac na dysk :/
Jakies rady? Jak zrobic, zeby widzial jako dysk wymienny, a nie aparat?
Mam problem, mam Canona S1 IS i system (WIN XP bez SP) wykrywa go jako Canon S1 IS (inne aparaty mniej znane jako dyski wymienne). Problem w tym, ze calosc wolniej przez to chodzi, przywiesic sie potrafi, a co najgorsze, nie moge nic wrzucic na karte pamieci, moge tylko usuwac i kopiowac na dysk :/
Jakies rady? Jak zrobic, zeby widzial jako dysk wymienny, a nie aparat?
Odpowiedzi: 4
dzieki metall, o taka odpowiedz mi chodzilo.
no to szkoda troche :/
pozdro
no to szkoda troche :/
pozdro
Mialem kilka Canonow (S1 IS, IXUS 500, A75, G6, IXUS 40) Powiem Ci jedno Canon nigdy nie bedzie widziany jako dysk wymienny. Zawsze system rozpozna go jako dany aparat, nie zmienisz tego w opcjach, po prostu tak juz to zostalo skonstruowane. A to ze ci cos wolniej chodzi, raczej nie lzey po winie aparatu, a napewno nie jest spowodowane tym ze masz go jako aparat a nie dysk wymienny. A jak chcesz wrzucac fotki, czy filmy spowrotem na karte, to kup czytnik Copact Flash, ewentualnie jakis uniwersalny.
Druga mozliwosc daje zainstalowanie na kompie oprogramowania ktore dostales do aparu, tam masz szerego dodatkowych funkcji itp. Dzieki jednej z nich mozesz wrzucac, zdjecia i filmy na karte do aparatu.
Druga mozliwosc daje zainstalowanie na kompie oprogramowania ktore dostales do aparu, tam masz szerego dodatkowych funkcji itp. Dzieki jednej z nich mozesz wrzucac, zdjecia i filmy na karte do aparatu.
Moźe w opcjach aparatu wystarczy przestawić z Mass Storage na PTP.
kakrysa:
Mam problem, mam Canona S1 IS i system (WIN XP bez SP) wykrywa go jako Canon S1 IS.
no to na moje oko dobrze go wykrywa. Wykrywa jako dysk wymienny, bo w apracie masz jakąś karte flash
kakrysa:
Problem w tym, ze calosc wolniej przez to chodzi, przywiesic sie potrafi
ale co dokładniej?? kompouter? czy aparat?
kakrysa:
a co najgorsze, nie moge nic wrzucic na karte pamieci, moge tylko usuwac i kopiowac na dysk :/
czyli kopiuj/wklej nie działa??. musisz poprostu to wrzucic do folderu stworzonego w Aparacie.
Strona 1 / 1