Wygląd XP
Ludzie poratujcie. Wylączylem w nocy kompa i rano jak go właczyłem to ustawił sie wygląd calego kompa jak z 98. W miejscu gdzie zmienia sie te ustawienia została tylko opcja "Klasyczny wygląd Windows" a nie ma tego z XP. Poradzcie co robic bo moze i jest to błachosta, ale strasznie mnie denerwuje.
Odpowiedzi: 6
Szukaj na forum pod hasłem [b]ClassicShell[/b]
W rejestrze w kluczu: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer utworzyć nową wartość DWORD o nazwie NoSimpleStartMenu i przypisać jej liczbę 1, jeśłi jest i ustawiona na 0 to oczywiście zmienić na 1.
Po tym zabiegu we właściwościach Menu start powinna się pojawić opcja "Menu start"
Zrobilem wszystko jak zalecaliscie, ale nadal niestety nie moge przelaczyc na wyglad XP. Czy jest mozliwe ze usunal sie jakis plik czy cos ? Nie mam pojecia. Jestem zielony jesli chodzi o jakies istotniejsze kwestie kompow, takze jesli jeszcze macie jakies pomysly jak to naprawic to czekam na dalsze rady i dzieki za te juz dane :)
W start -> uruchom wpisz services.msc, potem odnajdź usługe kompozycji i sprawdź czy jest uruchomona i jej tryb uruchamiania na automatyczny jest ustawiony. Dostęp do zmiany trybu dostaniesz po dwukrotnym kliknięciu na usłudze.
Że gdzie ?? :) Wybacz ale do mnie trzeba prosto :D
Sprawdź, czy masz włączoną usługę Kompozycje (w services.msc).
Strona 1 / 1