Wygaszenie ekranu laptopa - problem z ponownym włączeniem
Użytkuje sobie od niedawna laptopa Dell. Takiego jak daja z Neostrada (Inspiron 1501). I to z wielu powodow najbardziej wkurzajacy komp jakiego uzywalem :)
Jedna rzecz doprowadza mnie do pasji i nie wiem czy to wina Windowsa, sprzetu czy po prostu ustawien?
Sprawa dotyczy zarzadzania energia. Po wyznaczonym czasie wylacza sie monitor. Powinien wstac po kliknieciu spacji czy ruchu myszka, ale nie wstaje. Pozostaje wygaszony. System chodzi, uzywajac skrotow klawiatury cos moge po omacku zrobic, ikona dysku chodzi itp - tylko nic nie widac.
Rozwiazaniem jest przejscie do StandBy'ia i wyjscie z niego (poprzez zamkniecie-otworzenie klapy, lub odpowiedni skrot (fn-Esc)
Dodam ze nie dzieje sie to zawsze - czasem (rzadko) po wygaszeniu zwykle klepniecie spacji jednak dziala i monitor sie budzi.
Moje ustawienia zarzadzania energia:
[img]http://www.zie.pg.gda.pl/~tsitek/zasilanie.png[/img]
Moze to wazne. Na tym ekranie jest lista predefiniowanych opcji (zawsze włączony, stacjonarny itp). Obecnie jest tam standardowy zestaw z XP, ale zaraz po kupnie były tam dodatkowo jakies Dell'owe opcje do wyboru. Po jakims czasie zauwazylem ze juz ich nie ma....
Odpowiedzi: 0
Strona 0 / 0