wydajność

jak obniźyć zuźycie plików stron i uźyie pamięci procesów?? potrzebuje tego do grania w gry (udało mi sie uzyskać 75MB zuźycia ale musiałem wyłączyć praktycznie wszystkie procesy i połowa systemu potem nie działała). proszę o pomoc

Odpowiedzi: 3

zgadzam sie z wojttem, mozesz jeszcze pobawic sie z opcjami w grze dotyczacymi grafiki,zmniejszyc rozdzielczosc,poziom szczegułów itp.A jak nie pomoze to
nowa karta grafiki,i nie bedziesz sobie zawracac głowy procesami pamiecią.A nawuasem mówiac podaj jaki masz sprzet,to ci powiem w co pograsz ,i na jakich ustawieniach
trafic
Dodano
17.01.2006 00:46:46
Nawet jesli uda Ci się wyłączyć niektóre procesy i komputer nadal bedzie chodził stabilnie to i tak nie spodziewaj sie zbyt wiele. Poza tym sama pamieć i procesor to przy grach nie wszystko, bardzo wązna o ile nie najwaźniejsza jest karta graficzna. Nie piszesz jaki masz sprzęt ani co chcesz na nim uruchomić ale zastwanów sie czy nie przeceniasz mozliwości swojego komputera.
wojtt
Dodano
17.01.2006 00:41:21
mozesz zmniejszyc priorytet niektórych procesów a zwiekszyc priorytet procesu np:gry.Polecam poczytac to co tu pisze: http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=5989&st=0&#entry54477
Powinno pomóc, ja dzieki temu dosyc dobrze zoptymalizowałem swój system,mozesz jeszcze powywalac wszystko co nie potzrebne z autostartu(mniej procsow wiecej pamieci),wyłczyc nie potrzebne pierdoły graficzne,chociaz to da niezauwazalne zmiany.
trafic
Dodano
17.01.2006 00:36:22
dobu
Dodano:
17.01.2006 00:21:52
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1