wydajność
jak obniźyć zuźycie plików stron i uźyie pamięci procesów?? potrzebuje tego do grania w gry (udało mi sie uzyskać 75MB zuźycia ale musiałem wyłączyć praktycznie wszystkie procesy i połowa systemu potem nie działała). proszę o pomoc
Odpowiedzi: 3
zgadzam sie z wojttem, mozesz jeszcze pobawic sie z opcjami w grze dotyczacymi grafiki,zmniejszyc rozdzielczosc,poziom szczegułów itp.A jak nie pomoze to
nowa karta grafiki,i nie bedziesz sobie zawracac głowy procesami pamiecią.A nawuasem mówiac podaj jaki masz sprzet,to ci powiem w co pograsz ,i na jakich ustawieniach
nowa karta grafiki,i nie bedziesz sobie zawracac głowy procesami pamiecią.A nawuasem mówiac podaj jaki masz sprzet,to ci powiem w co pograsz ,i na jakich ustawieniach
Nawet jesli uda Ci się wyłączyć niektóre procesy i komputer nadal bedzie chodził stabilnie to i tak nie spodziewaj sie zbyt wiele. Poza tym sama pamieć i procesor to przy grach nie wszystko, bardzo wązna o ile nie najwaźniejsza jest karta graficzna. Nie piszesz jaki masz sprzęt ani co chcesz na nim uruchomić ale zastwanów sie czy nie przeceniasz mozliwości swojego komputera.
mozesz zmniejszyc priorytet niektórych procesów a zwiekszyc priorytet procesu np:gry.Polecam poczytac to co tu pisze: http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=5989&st=0entry54477
Powinno pomóc, ja dzieki temu dosyc dobrze zoptymalizowałem swój system,mozesz jeszcze powywalac wszystko co nie potzrebne z autostartu(mniej procsow wiecej pamieci),wyłczyc nie potrzebne pierdoły graficzne,chociaz to da niezauwazalne zmiany.
Powinno pomóc, ja dzieki temu dosyc dobrze zoptymalizowałem swój system,mozesz jeszcze powywalac wszystko co nie potzrebne z autostartu(mniej procsow wiecej pamieci),wyłczyc nie potrzebne pierdoły graficzne,chociaz to da niezauwazalne zmiany.
Strona 1 / 1