wycysciłem wszystko regcleanerem i jest masakra
Odpowiedzi: 4
vivanco:witam. mam problem z komputerem gdzies wyczytalem ze regcleaner jest dodry do "czyszczenia" (chyba za dobry)
RegCleaner wykonuje kopie usunietych wpisow z rejestru itd.. - wejdz w folder RegCleanera (X:\Program Files\RegCleaner\Backups\) i znajdz plik z data kiedy to dokonales, kliknij na nim a wpisz sie do rejestru.
Dlatego nalezy robic kopie rejestru zanim zacznie sie na nim cos robic.
Jak Dizel wczesniej wspomnial przywracanie systemu powinno ci pomoc.
kolego jedyną rzeczą jaką mogę Ci poradzić jest format.
Osobiście używam regcleanera i nie narzeka jednak faktem jest to że trzeba się na tym programie znać żeby nie wywalić ważnych wpisów w rejestrze.
Najwyraźniej wywaliłeś coś rejestru.
W necie są programy do naprawy rejestru ale niewiem czy nimi można przywrócić usunięte wpisy.
Spróbuj zrobić jeszcze przywracanie systemu, może pomoże a jak nie to tak jak Ci mówie, zró foramt bo nic na to nie poradzisz.
A na przyszłość uważaj z takimi programami bo one bardzo dużo potrafią zrobić dobrego ale jeden niewłaściwy nasz ruch powoduje że możemy więcej nie włączyć komputera.
-
Zacznij najprościej: sprawdż czy regcleaner zrobił copie usuniętych wpisów, jeżeli tak - przywróć. Spróbuj przywrócić system używając konsoli Odzyskiwania Systemu (jest w Akcesoriach), lub po zabootowaniu i wykonaniu POST'a wciśnij F8 i kliknij na Ostatnią dobrą konfigurację. (ewentualnie z Konsoli po zabootowaniu z płyty instal. XP i zalogowaniu jako Admin wpisz " %systemroot%\system32\restore\rstrui.exe " i enter.<BR>Uruchom ten scrypt i sprawdź czy i jakie punkty przywracania masz. <a href="http://www.billsway.com/notes_public/WinXP_Tweaks/XPSystemRestore.vbs" target="_blank" title="http://www.billsway.com/notes_public/WinXP_Tweaks/XPSystemRestore.vbs">XPSystemRestore.vbs</a><BR>
<P>to wszytko na nic dalej to samo ale dzieki za zainteresowanie sie moim problemem. pozdr. </P> <P>jednak formacik az zal....</P>
<DIV>Zaraz format - echhhhhhhhhhhhhhh.</DIV> <DIV>A przywócienie kopii systemowej rejestru ?</DIV> <DIV>A naprawa przez reinstalację ?</DIV> <DIV>A co ja będę sie rozpisywał?</DIV>