wycysciłem wszystko regcleanerem i jest masakra

witam. mam problem z komputerem Sad gdzies wyczytalem ze regcleaner jest dodry do "czyszczenia" (chyba za dobry). a problem jest nastepujacy. Sciagnalem i pozaznaczalem wszystko co bylo mozna i zrobila sie masakra. Wszystki ikonki zrobily sie jedankowe (LNK) i zadnej nie moge otworzyc bo wyskakuje komunitak ""Z plikiem tym nie jest skojarzony program umozliwiajacy wykonanie tej czynnosci. Skojarz odpowiedni program, uztwajac apletu Opcje folderow w Panelu sterowania"" ale ja nawet pane. ster. nie moge otworzyc bo wyskakuje tez ten konunikat. Foldery jak chce otworzyc to robi sie tylko on przezroczysty. Jestem cienki w tych sprawach i mam nadzieje ze jakis znawca wypowie sie na ten temat i pomoze mi to naprawic ten moj problem. Z netu jak cos sciagne to tez nie otworzeCrying

Odpowiedzi: 4

vivanco:
witam. mam problem z komputerem Sad gdzies wyczytalem ze regcleaner jest dodry do "czyszczenia" (chyba za dobry)

RegCleaner wykonuje kopie usunietych wpisow z rejestru itd.. - wejdz w folder RegCleanera (X:\Program Files\RegCleaner\Backups\) i znajdz plik z data kiedy to dokonales, kliknij na nim a wpisz sie do rejestru.

Piotr P.
Dodano
08.01.2007 21:22:20
  • vivanco 11.01.2007 13:22:21

<P>to wszytko na nic dalej to samo ale dzieki za zainteresowanie sie moim problemem. pozdr. </P> <P>jednak formacik az zal....</P>

• Rebe 11.01.2007 13:44:36

<DIV>Zaraz format - echhhhhhhhhhhhhhh.</DIV> <DIV>A przywócienie kopii systemowej rejestru ?</DIV> <DIV>A naprawa przez reinstalację ?</DIV> <DIV>A co ja będę sie rozpisywał?</DIV>

Ostatnia dobra konfiguracja nie zadziała, jeśli system zbootował się prawidłowo. Ratunkiem w stosunku do pełnego formatu, może być tzw instalacja naprawcza. Wystartuj komputer z płyty CD i zamiast opcji czysta instalacja systemu wybierz naprawianie. Windows się przeinstaluje, ale zostaną zachowane wszystkie zainstalowane programy i osobiste ustawienia.
yaruko
Dodano
08.01.2007 01:48:58

Dlatego nalezy robic kopie rejestru zanim zacznie sie na nim cos robic.

Jak Dizel wczesniej wspomnial przywracanie systemu powinno ci pomoc.

itgregory
Dodano
07.01.2007 23:15:15

kolego jedyną rzeczą jaką mogę Ci poradzić jest format.

Osobiście używam regcleanera i nie narzeka jednak faktem jest to że trzeba się na tym programie znać żeby nie wywalić ważnych wpisów w rejestrze.

Najwyraźniej wywaliłeś coś rejestru.

W necie są programy do naprawy rejestru ale niewiem czy nimi można przywrócić usunięte wpisy.

Spróbuj zrobić jeszcze przywracanie systemu, może pomoże a jak nie to tak jak Ci mówie, zró foramt bo nic na to nie poradzisz.

A na przyszłość uważaj z takimi programami bo one bardzo dużo potrafią zrobić dobrego ale jeden niewłaściwy nasz ruch powoduje że możemy więcej nie włączyć komputera.

dizel1988
Dodano
07.01.2007 22:50:01
  • w84u 07.01.2007 23:32:30

Zacznij najprościej: sprawdż czy regcleaner zrobił copie usuniętych wpisów, jeżeli tak - przywróć. Spróbuj przywrócić system używając konsoli Odzyskiwania Systemu (jest w Akcesoriach), lub po zabootowaniu i wykonaniu POST'a wciśnij F8 i kliknij na Ostatnią dobrą konfigurację. (ewentualnie z Konsoli po zabootowaniu z płyty instal. XP i zalogowaniu jako Admin wpisz " %systemroot%\system32\restore\rstrui.exe " i enter.<BR>Uruchom ten scrypt i sprawdź czy i jakie punkty przywracania masz. <a href="http://www.billsway.com/notes_public/WinXP_Tweaks/XPSystemRestore.vbs" target="_blank" title="http://www.billsway.com/notes_public/WinXP_Tweaks/XPSystemRestore.vbs">XPSystemRestore.vbs</a><BR>

vivanco
Dodano:
07.01.2007 21:45:23
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1