Wybór systemów przy odpalaniu notka

Witam Gdy odpalam notka pojawia opcja wyboru miedzy dwoma XPekami. Na partycji C jest XP od początku, podczas przeinstalowywania niestety XP zainstalował sie na partycji D. Po tym jak się zainstalował na D odpalilem win z C i sformatowałem D, ale to nie pomogło i się pojawiała opcja wyboru między dwoma XPekami. Więc sformatowałem C i na czystym zainta nowego win ale i to nie pomogło](*,) Jeszcze jedno jak wybieram drugiego wina podczas wybory systemów to pojawia się komunikat ; [b]Nie można uruchomić sytemu win, ponieważ następujący plik nie został znaleziony lub jest uszkodzony \system32\hal.dll Zainstaluj kopię tego pliku[/b] Proszę o rade jak się pozbyc wyboru dwoch tych samych win :-k

Odpowiedzi: 2

znalazło dwa pliki : secsetup oraz setup security
rafeluss
Dodano
15.04.2009 21:19:54
  • Ucho 16.04.2009 13:58:48

[quote=rafeluss]znalazło dwa pliki : secsetup oraz setup security [/quote] Kolego, miało znaleźć boot.ini ! a nie cośtam. PPM na Mój komputer>Właściwości>Zaawansowane>Uruchamianie i odzyskiwanie przycisk Ustawienia>Edytuj Tutaj możesz usunąć błędny wpis przy uruchamianiu. Plik hal.dll możesz odtworzyć z instalki WinXP.

• rafeluss 16.04.2009 17:26:46

[quote=Ucho][quote=rafeluss]znalazło dwa pliki : secsetup oraz setup security [/quote] Kolego, miało znaleźć boot.ini ! a nie cośtam. PPM na Mój komputer>Właściwości>Zaawansowane>Uruchamianie i odzyskiwanie przycisk Ustawienia>Edytuj Tutaj możesz usunąć błędny wpis przy uruchamianiu. Plik hal.dll możesz odtworzyć z instalki WinXP.[/quote] już do tego doszłem..... po przeczytaniu http://forum.centrumxp.pl/default.aspx?g=posts&t=108297 wszystko jest jasne Temat uważam za zamknięty.

Wpisz w 'Szukaj' boot.ini
adam_broda
Dodano
15.04.2009 21:08:17
rafeluss
Dodano:
15.04.2009 20:38:53
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1