Wybór monitora

Chcę kupić monitor "19" calowy i chciałbym zapytać który mam z powyszch wybrać:
–Samsung 957MB
–LG 900B
–Sony E450

Odpowiedzi: 13

powiem wam co zrobił mój znajomy wzioł od kogoś B.dobrą karte graficzną bodajźe Ti 4600 poszedł z nią do media coś tam i poprosił o podłączenie sciany z monitorami do tej karty na ustawionych maksymalnie parametrach z kilkudziesięciu modeli obraz ukazał się tylko na trzech nie wiem więc czy to nie jest najlepszy sposób na wybór monitora :oops:
Xior
Dodano
28.05.2003 11:48:01
Chyba rzeczywiście niepotrzebnie uogólniłem problem dotyczący trzech telewizorów na wszystkie produkty firmy Sony.
Ocena przeze mnie wyraźona jest oceną subiektywną, do której –chyba przyznasz Rosomak– mam prawo.
Napisałem w niej tylko to co mnie jako jednego z uźytkowników telewizorów Sony spotkało.
Historyjki tej nie wyssałem z palca po to tylko źeby w/w firmę oczernić (nie mam w tym źadnego interesu).

Oczywiście Piotr_Sz zrobi co będzie chciał, ja w kaźdym razie źyczę mu by był zadowolony z dokonanego wyboru.

Pozdrawiam
Gagman
Dodano
21.05.2003 21:36:47
Sorki, nie zauwaźyłem, zwracam honor... :oops:

Kiepski humor dziś mam...
Bartuch
Dodano
21.05.2003 19:55:38
Sorki, nie zauwaźyłem, zwracam honor... :oops:

Kiepski humor dziś mam...
Bartuch
Dodano
21.05.2003 19:55:38
Bartuch czytaj ze zrozumieniem proszę... o teorii było do Gagmana :shock:

Zresztą co do monitora wybór nalezy do uźytkownika i nie mam zamiaru niczego komukolwiek wmawiać, spójrz na 1–szy wpis i jeszcze raz go dokładnie przeczytaj tym razem ze zrozumieniem a dostrzeźesz, iź uźytkownik o imieniu Piotr pytał o radę, którą jak myślę otrzymał.

Wybór naleźy do niego, a o wmawianiu bądź namawianiu nie moźe być mowy z jednej prostej przyczyny, którą poznasz jak się dobrze zastanowisz 8)

P.S.
W istocie tak bywa, iź najlepsze równieź ma wady... Na rynku aź się roi od przykładów, podpowiadam, źe polskim równiez.
rosomak
Dodano
21.05.2003 18:50:30
Bartuch czytaj ze zrozumieniem proszę... o teorii było do Gagmana :shock:

Zresztą co do monitora wybór nalezy do uźytkownika i nie mam zamiaru niczego komukolwiek wmawiać, spójrz na 1–szy wpis i jeszcze raz go dokładnie przeczytaj tym razem ze zrozumieniem a dostrzeźesz, iź uźytkownik o imieniu Piotr pytał o radę, którą jak myślę otrzymał.

Wybór naleźy do niego, a o wmawianiu bądź namawianiu nie moźe być mowy z jednej prostej przyczyny, którą poznasz jak się dobrze zastanowisz 8)

P.S.
W istocie tak bywa, iź najlepsze równieź ma wady... Na rynku aź się roi od przykładów, podpowiadam, źe polskim równiez.
rosomak
Dodano
21.05.2003 18:50:30
Jaka moja teoria?? Przedstawiłem tylko fakty, które sam z reszta potwierdziłeś. A to, źe kaźda firma wypuszcza jakieś produkty z mankamentami to wcale nie znaczy, źe mam je kupować i chwalić najlepszy monitor na świecie marki Sony i wmawiać sobie, źe nie przeszkadzają mi dwie poziome linie. Nie rozumiem stwierdzenia, źe coś jest najlepsze skoro ma wady.
Bartuch
Dodano
21.05.2003 16:10:34
Gagman...

Proszę wytłumacz fakt, w jaki sposób mój Trinitron działa juź 15 lat (mowa o TV). Twoja teoria się po prostu nie sprawdza... Zresztą praktycznie kaźda firma wypuszcza jakieś modele sprzętu z wadami vide czytniki cd–rom LG etc...

Co więcej, te 2 poziome linie, owszem posiada je mój monitor, jednakźe mi to nie przeszkadza bo praktycznie ich nie widać, za to barwa kolorów przy porównaniu z jakimkolwiek innym monitorem jest wręcz miaźdźąca na korzyść Sony oczywiście.

Wybór naleźy do was, ale Sony dla mnie zawsze był i będzie Mercedesem wśród TV, Monitorów oraz kamer. Reszta ich produktów to rzeczywiście szajs :wink:
rosomak
Dodano
21.05.2003 15:07:47
Ekrany Sony Trinitron maja wbudowana wadę. Mianowicie dwie poziome linie prez całą długość ekranu mniej więcej 10 cm od góry i tyle samo od dołu. No chyba, źe zlikwidowano juz tę wadę.
Ale i tak wybrałbym LG
Bartuch
Dodano
21.05.2003 14:16:55
rosomak:
zresztą zapytaj kogoś kto ma monitor lub telewizor Sony...

To jest po prostu sprzęt na lata i źadna inna firma się nie umywa..

Na lata :?:

W temacie telewizorow (monitora tej firmy nie posiadam) Sony: tragedia, sprzet ma dziwna tendencje do samoistnego psucia sie po wygasnieciu okresu gwarancji. Przypadek ten nie jest odosobniony (dwoch moich znajomych potwierdza) i dotyczy wiecej niz jednego typu telewizora (wszystkie z rodziny Trinitron). Co ciekawe ludzie z serwisu technicznego wcale nie sa zdziwieni i proponuja wymiane kineskopu (raz nawet gosciu stwierdzil ze trzeba byloby kupic nowy telewizor) :evil:

A moze Sony ma taka polityke – nowy telewizor za kilka tysiecy co dwa lata – mnie na to nie stac :!: :!: :!:

Pozdrawiam
Gagman
Dodano
20.05.2003 15:43:47
SONY – tej marki chyba nie trzeba rekomendować? zresztą zapytaj kogoś kto ma monitor lub telewizor Sony...

To jest po prostu sprzęt na lata i źadna inna firma się nie umywa..
rosomak
Dodano
20.05.2003 11:58:05
samsung...jak dla mnie najlepszy, milaem kiedys lg i jakies takie dziwne wspomienia mam ;) a jak juz samsung to SyncMastera
gen
Dodano
20.05.2003 01:03:03
LG :D
PgX
Dodano
17.05.2003 21:45:37
Piotr_Sz
Dodano:
17.05.2003 20:53:53
Komentarzy:
13