Wtyczki
Otóż mam problem z wtyczkami z tyłu kompa w które podłąńcza sie np. mikrofon, głosniki itp. i działa mi tylko pierwsza wtyczka ale reszta nie, i nie wiem czemu czy byście mogli mi jakoś pomóc, ponieważ chce podłńczyć mikrofon a nie moge ;\
Odpowiedzi: 2
Witam wszystkich !
Ja miałem podobny problem dopóki nie wpadłem na pomysł żeby zainstalować całe stery od płyty główej i zainstalowały mi się również stery i programik do konfigóracj karty dzwiekowej . Programikiem tym ustawiłem sobie wszystko więc podejrzewam że ty też powinieneś mieć taki programik do konfiguracji karty dzwiękowej jeśli takiego programiku nie masz to spróbuj wejść
START>PANEL STEROWANIA>DZWIEKI I URZADZENIA AUDIO < ZAAWANSOWANE (Glosnosc urzadzenia) i pokombinuj tam włącz wejcie\wyjście.
Ja miałem podobny problem dopóki nie wpadłem na pomysł żeby zainstalować całe stery od płyty główej i zainstalowały mi się również stery i programik do konfigóracj karty dzwiekowej . Programikiem tym ustawiłem sobie wszystko więc podejrzewam że ty też powinieneś mieć taki programik do konfiguracji karty dzwiękowej jeśli takiego programiku nie masz to spróbuj wejść
START>PANEL STEROWANIA>DZWIEKI I URZADZENIA AUDIO < ZAAWANSOWANE (Glosnosc urzadzenia) i pokombinuj tam włącz wejcie\wyjście.
panel sterowania-dzwieki mowa urządzenia audio-menedżer efektów dzwiękowych,dzwieki urządzenia audio ,tam pokombinuj.
-
Hmm dzwieki mowa urządzenia audio znalazłem ale manadźera dżwieku nie moge znalesc ;/ <br>
Strona 1 / 1
Masz kartę dzwiekową zainstaluj stery do niej i tam musisz mieć program do obsługi tejże karty.<br>
@up<br>mam dziwięki i urządzenia audio to jest od konfiguracji ale tego menadżera nie mam ;\<br><br>@topic<br>No własnie zainstalowałem prawie wszystkie programy oprócz jednego nazywa sie USB 2.0 i nie chciał mi sie zainstalować bo jakiś bład nie pamietam jaki ;\ <br>
Podaj typ karty dźwiękowej i płyty głównej (jeśli zintegrowana). <br /> <br />Sterowniki USB 2.0 na płytach z chipsetem NF4 można zainstalować tylko pod xp z SP2
Tak jest zintegrowane !!<br>karta dżwiekowa - <a title="VIA Technologies, Inc." href="http://www.via.com.tw/en/products/audio" target="blank">VIA AC'97 Enhanced Audio Controller</a> <br>płyta główna - <a title="ASUSTeK Computer Inc." href="http://www.asus.com/products1.aspx?l1=3" target="blank">Asus A7V600-X (6 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)</a><br>i jeszcze co ciekawe jak instalowałem sterowniki do karty dziwiekowej to był tylko jeden sterownik a ja weszlem za pomoco komp-otwurz plyte i tam dalej weszlem w sterowniki i audio to byly 2 i ten co pokazuje sie atomatycznie nie chodzi tylko ten drugoi co znalazłem<br>
Menadżer zadań odinstaluj ac 97 i zainstaluj ponownie cyba powinno być coś takiego jak<br>Realtek to jakiś player który po instalacji powinien mieć brakujące opcje.<br>wszystko to jest na płycie cd producenta płyty głównej<br><br>
Próbowałem reinstalacji tego sterownika !Może znajdzcie mi jakis inny sterownik do tego bo co ja szukałem nie znalazłem !<br>
czy opcje dzwieku nie są aktywne??? <br>
<font size="2">so aktywne !<br></font>