Wszystkie duże archiwa uszkodzone, POMOCY!!!

Witam. Od jakiegoś czasu próbując rozpakować duże archiwa (dzielone lub nie) okazuje się że zawsze jest uszkodzony jakiś plik, to samo jest z wersjami testowymi wszystkich popularnych programów typu Nero czy Photoshop, wszystkie przy wypakowywaniu podają informację o uszkodzeniu jakiegoś pliku. Próbowałem już wielu żeczy tzn.: przeinstalowanie winrara, instalacja innych programów do archiwów, naprawy rejestru programem Ccleaner, sprawdzania dysku komendą "chkdsk", sprawdzania oryginalności pliów systemowych komenda "sfc.exe /scannow" i nic. ktoś wie co to za diabeł i czy można coś z tym zrobić?

Odpowiedzi: 4

Oczywiście komponenty podręcone (choć nieznacznie, barton z fbs 166 na180 MHz) wyszło mi to z głowy, takie to było oczywiste że zapomniałem sprawdzić czy to jest przyczyną. No i oczywiście było. Po powrocie do standartowych ustawień wszystko jest ok. Wielkie dzięki za rady!!
Krawiec321
Dodano
21.06.2007 14:12:02
Przez godzinę to pewnie ze 3% zrobił. Ten test - w zależności od ilości pamieci - trzeba przeprowadzać co najmniej naście godzin ( chyba, że pierwsze błędy wystapią wcześciej ). A tka od innej strony - skąd te programy pochodzą? Jeżlei pobierasz je z sieci to jest możliwe, że tu tkwi problem i trzeba się przyjrzeć sieciówce i/lub sterownikom do niej ( ew. kablowi ). PS. Oczywiście komponenty sprzetowe nie są podkręcone i pracują z wartościami nominalnymi .
Rebe
Dodano
20.06.2007 15:07:50
Dzięki za radę ale godzina testowania memtestem nie wykazała żadnego błedu. Może jeszcze jakiś pomysł?
Krawiec321
Dodano
20.06.2007 15:02:28
Sprawdź pamięć - memtestem albo goldmemory - bo może to być objaw jej uszkodzenia.
Żółty
Dodano
20.06.2007 12:52:46
Krawiec321
Dodano:
20.06.2007 12:45:39
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1