Wstrzymywanie systemu

Witam, posiadam komputer Media Center PC oraz system operacyjny Windows XP Media Center. Mam pewien problem, chodzi o to, że po wejściu w stan wstrzymania zasilacz komputera przestaje pracować i nie jestem wstanie "obudzić" go z tego trybu za pomocą klawiatury lub pilota. W poprzednim systemie (Windows Vista Home Premium) nie było tego problemu. Czy jest może jakaś poprawka lub coś innego co może pomóc ? Pozdrawiam.

Odpowiedzi: 6

Zmiana schematu na Prezentacja w opcjach zasilania nic nie dała. Wszedłem w CMD następnie wpisałem komendę [ powercfg /devicequery wake_armed ] i wyskoczył napis NONE. Teraz, aby dodać urządzenie wpisuje [ powercfg /deviceenablewake "Microsoft eHome Remote Control Keyboard keys" ] i niestety w Wierszu Poleceń wyskakuje mi komunikat "Nieprawidłowe parametry -- aby uzyskać Pomoc, użyj "/?"". Gdy wejdę w Help to jest taka opcja i wpisuje ją poprawnie, ale dalej pokazuje mi ten błąd. Mógł byś to sprawdzić u siebie czy działa ta komenda poprawnie ? @EDIT Dzięki za pomoc, ale już się uporałem z tym problemem. Znalazłem na płycie ze sterownikami wpis do rejestru dzięki któremu komputer odpala się za pomocą pilota lub klawiatury :). Pozdrawiam.
m-lipa
Dodano
26.07.2008 22:05:53
spróbuj skonfigurować zarządzanie energią w schemacie "prezentracja" jeśli to nie pomoże to spróbuj wpisać w cmd powercfg z parametrem /devicequery wake_armed - wyświetli wszystkie urządzenia które są obecnie skonfigurowane do wznawiania systemu. Jeśli nie ma tam klawiatury i pilota to aktywuj te urządzenia za pomocą parametru /deviceenablewake więcej masz w helpie parametru pozdrawiam
pow3r_shell
Dodano
26.07.2008 11:03:08
Tak powinno być to zainstalowane, ponieważ od razu po instalacji systemu zrobiłem pełną aktualizacje za pomocą Windows Update. Zainstalowany jest również Service Pack 3.
m-lipa
Dodano
26.07.2008 01:05:42
zainstalowałeś http://support.microsoft.com/?kbid=914548 ?
pow3r_shell
Dodano
26.07.2008 00:46:21
W systemie takiej opcji nie widziałem może podaj gdzie to jest dokładnie ;p. P.S Jeżeli chodzi ci o opcje w BIOSie to jest ona włączona.
m-lipa
Dodano
25.07.2008 17:57:33
masz zaznaczone w systemie wake up for keyboard ?
pow3r_shell
Dodano
25.07.2008 17:24:37
m-lipa
Dodano:
25.07.2008 16:02:36
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1