Wpisuje c wyskakuje cz
Witam. Mam dziwny problem. Klikając "c" na klawiaturze wyskakuje "cz". Niezależnie w jakim programie word, excel, outlook, cad.... nie działa ctrl+c. Laptop dell d830, xp, antywirus nod32. Proszę o pomoc.
Odpowiedzi: 5
Nie ma sprawy :lol:
Problem okazał się banalny-wymiana klawiatury:). Dziękuję za pomoc Ucho.
We wszystkich programach występuje ten problem. Niezależnie czzy office czzy inny program. Sprawdziłem ustawienia klawiatury. nie zauważyłem jakiś dziwnych ustawień. Odisntalowałem Nokia PC SUITE. Gdy przytrzymam "c" wpisuje się w bardzo wolnym tempie "z". Ludzie pomóżcie :((
Przejrzałbym również jakieś programy narzędziowe działające w tle. Zobacz czy któryś z nich nie oferuje funkcji hotkeys i nie podbiera Ctrl + C.
-
[quote=Bobi]Przejrzałbym również jakieś programy narzędziowe działające w tle. Zobacz czy któryś z nich nie oferuje funkcji hotkeys i nie podbiera Ctrl + C.[/quote] Podtrzymuję myśl [b]Bobiego[/b]. Sprawdź to w uruchomionych aplikacjach ( Ctrl+Alt+Del ) bo możesz nie wiedzieć, że coś w tle pracuje. I zrób jeszcze jedną, trywialną rzecz - podłącz inną klawiaturę.
A w notatniku, IE, FF tez jest to samo czy tylko w programach pakietu Office. Jeżeli tylko w programach z pakietu M$ to prawdopodobnie jest coś nie tak w ustawieniach autokorekty. Druga ewentualność to ustawienia klawiatury w panelu sterowania.
Strona 1 / 1