wolny start i przechodzenie miedzy aplikacjami
ostatnio zauwazylem, ze start jednej i przechodzenie miedzy jedna a druga aplikacja zajmuje mojemu windowsowi wiecej czasu (nawet wiecej niz 2–3 minuty) i nie mam tu na mysli przechodzenia miedzy photoshopem a coreldrawem, ale miedzy przegladarka a klientem poczty – czy przyczyna lezy w windowsie (ostatni format robilem w styczniu) czy moze pamieci ram (mam 256mb)? avast zadnych wirusow nie wykryl. jak temu zaradzic?
Odpowiedzi: 9
Niczego. XP radzi sobie z tym sam.
dzieki wielkie od razu widze roznice
ale mam kolejne pytanie, czego w takim razie uzywac do "czyszczenia" ramu?
ale mam kolejne pytanie, czego w takim razie uzywac do "czyszczenia" ramu?
Instalujesz dziadostwo (ram_xp.exe), ktore zamiast "pomagac" Bog wie co robi. Przeciez widac ze toto bierze Ci polowe mocy procesora. Sprobuj to odinstalowac.
task:

jest maly lol nie moge otworzyc menadzera urzadzen – wyskakuje
mmc.exe "syswin nie moze uzyskac dostepu do okreslonego urzadzenia, sciezki lub pliku. mozesz nie miec uprawnien, aby uzyskac dostep" przy czym ja i tylko ja jestem jedynym uzytkownikiem (admin)

jest maly lol nie moge otworzyc menadzera urzadzen – wyskakuje
mmc.exe "syswin nie moze uzyskac dostepu do okreslonego urzadzenia, sciezki lub pliku. mozesz nie miec uprawnien, aby uzyskac dostep" przy czym ja i tylko ja jestem jedynym uzytkownikiem (admin)
ok tak zrobie, a co do robactwa, to wydaje mi sie, ze czysty – ani avast ani adaware nic nie wykryly
cioop:
co moze byc nie tak z trybem pracy dysku?
Np. mogł sie przestawić na PIO co nie powinno sie zdarzyć. Sprawdz i ewentualnie zrob tak jak to napisałem w temacie do którego odesłałem Cie w poprzednim poscie.
System na bank czysty ze wszelkiego robactwa ??
Mógl wkraśc się PIO ;)
W menedzerze urządzeń sprawdź co pisze w podstawowym jak i w podrzędnym kanale. Jaki tryb?
Zapodaj screena z tasku
W menedzerze urządzeń sprawdź co pisze w podstawowym jak i w podrzędnym kanale. Jaki tryb?
Zapodaj screena z tasku
defragmentacje zrobilem
Jak to w takich przypadkach bywa sprawdz w tasku jakie procesy i w jakiej ilosci wykorzystuja zasoby (CPU oraz pamieć)
Problem tak z dnia na dzien czy zauwazyłes jakies prawidłowosci ??
A moze tryb pracy dysku, a moze fragmentacja plików... a moze przyklejony temat: "Czesto zadawane..." i punkt dot. długiego ładowania systemu ??
Problem tak z dnia na dzien czy zauwazyłes jakies prawidłowosci ??
A moze tryb pracy dysku, a moze fragmentacja plików... a moze przyklejony temat: "Czesto zadawane..." i punkt dot. długiego ładowania systemu ??
Strona 1 / 1