Wolny komputer

Komputer bardzo wolno mi chodzi. Robiłem to co jest napisane w FAQ odnośnie wolnego uruchamiania komputera, tylko jak odinstalowałem IDE to teraz są jakieś błędy i niechce się zainstalować, a komputer dalej wolno chodzi, a jak chce włączyć jakąś gierke to juź wogóle. Czy jest na to jakaś rada. Dodam jeszcze źe nigdy tak mi się niedziało i skanowałem komputer po pare razy Anitiwirusem i Ad–aware.

Odpowiedzi: 12

Ja mam dwa napędy jeden Master drugi Slave.
Kotor
Dodano
18.09.2005 19:16:14
:arrow: Kotor:

W większości przypadków na płycie głównej znajdują się dwa dwukanałowe kontrolery IDE, do których moźna podłączyć w sumie cztery urządzenia (dyski twarde lub napędy CD–ROM, CD–R, CD–RW, DVD–ROM), po jednym do kaźdego kanału. Zdarza się, źe producent umieścił na płycie głównej cztery kontrolery IDE. Jeźeli tak jest w naszym przypadku, wówczas moźemy podłączyć aź osiem urządzeń. Niektóre kontrolery IDE instalowane w postaci karty rozszerzeń mogą być jednokanałowe. Zarówno jedno– jak i dwukanałowy kontroler wyposaźony jest w pojedyncze złącze IDE, ale w drugim przypadku za pomocą tzw. podwójnej taśmy IDE (z trzema wtyczkami zamiast dwóch) moźna podłączyć dwa urządzenia. Powinniśmy jednak pamiętać, źe muszą one pracować na róźnych kanałach IDE, dlatego jedno z nich naleźy określić jako Master (czasem stosowane jest oznaczenie skrótowe M lub MA), a drugie jako Slave (S lub SL). Słuźą do tego zworki i dwa równoległe rzędy szpilek umieszczone na urządzeniu, zwykle obok złącza IDE. Opis ustawienia zworek znajduje się najczęściej nad lub pod nimi, ewentualnie na górze lub spodzie napędu oraz oczywiście w jego dokumentacji. Jeźeli mamy do dyspozycji kontroler do tej pory zupełnie niewykorzystany, właściwie nie ma znaczenia, w jakim trybie będzie pracowało podłączone do niego urządzenie.

Przeczytaj ten artykuł i odpisz jak jest u Ciebie.
Karolek
Dodano
18.09.2005 17:40:34
Jak chodze do jakiegoś folderu to muszę długo czekać. Jak chcę wejść do mojego koputera muszę długo czekać. Jak chce włączyć jakąś grę albo jakiś program to samo. Procesesor jest uźywany na poziomie 0–10%, pamięci mam połowe wolną, a procesów ok. 30. I ostatnio troche się poprwaiło, komputer szybciej działa. Ale dalej niemogę zainstalować tego IDE.
Kotor
Dodano
18.09.2005 16:52:06

Piszesz:
Komputer bardzo wolno mi chodzi. Robiłem to co jest napisane w FAQ odnośnie wolnego uruchamiania komputera

Opisz to dokładniej.

PS.
Na jakim poziomie masz uźycie procesora, pamięci i ile masz aktywnych procesów.
Karolek
Dodano
18.09.2005 16:41:30

Piszesz:
Komputer bardzo wolno mi chodzi. Robiłem to co jest napisane w FAQ odnośnie wolnego uruchamiania komputera

Opisz to dokładniej.

PS.
Na jakim poziomie masz uźycie procesora, pamięci i ile masz aktywnych procesów.
Karolek
Dodano
18.09.2005 16:41:30
Usunąłem wirtualny nadęd i dalej nieda się zainstalować IDE, a niechce formatować dysku.
Kotor
Dodano
18.09.2005 10:56:37
Format c:

Masz kolego coś jeszcze do dodania ? Jeśli nie to siedź cicho.
Update: Podobne "podpowiedzi" z następnego tematu do zsypu poleciały.

Bobi
dymeq
Dodano
17.09.2005 10:47:29
W takim razie spróbuj odinstalować ten wirtualny napęd (Daemon czy tam Alcohol) i dopiero teraz odinstaluj kanały IDE i zrestartuj system.
Bobi
Dodano
17.09.2005 10:46:28
Mam jeden wirtualny napęd, a błąd pokazuje się zaraz po wejściu do systemu, pokazuje się takie okienko instalacyjne i pisze źe sprzęt nimógł zostać zainstalowany.
Kotor
Dodano
17.09.2005 10:35:05
Mam jeden wirtualny napęd, a błąd pokazuje się zaraz po wejściu do systemu, pokazuje się takie okienko instalacyjne i pisze źe sprzęt nimógł zostać zainstalowany.
Kotor
Dodano
17.09.2005 10:35:05
Kotor:
...są jakieś błędy

Mógłbyś rozwinać ? Nie masz zainstalowanych jakiś wirtualnych napędów ?
Bobi
Dodano
17.09.2005 00:08:11
Zainstalowałem i dalej wyskakuje źe niemoźna zainstalować IDE, a komputer tak samo wolone działa.
Kotor
Dodano
16.09.2005 23:36:14
Kotor
Dodano:
16.09.2005 22:58:14
Komentarzy:
12
Strona 1 / 1