Wolny internet

Nie wiem czy w odpowiednim dziale napisałem posta, jeśli nie to przepraszam ale nie orientuję się jeszcze dobrze na tym forum.
Ostatnio mam problem z internetem – wolniej niź zwykle działa. Łacze mam 512kb (moźe nie rewelka ale mnie w zupełności wystarcza), i do niedawna było wszysto ok. Szczególnie da się zauwaźyć to spowolnienie na niektórych forach (kiedy wczzytują się i gdzy wysyłam swoje wiadomości, nie mówiąc juz o zobaczeniu wstawionego przez kogoś obrazka w treść wiadomości). Kolega podpowiedział mi źebym wykasował zawartość: kataloku temp w windowsie (ale nie chce się tam wszystko usunąć), katalogu temporary internet files w documents and setting/.../ustawienia lokalne (ale tam tez nie wszystko da się usunąć) oraz katalogu cookies w doc. & sett./... Moje pytanie jest następujące czy mogę wykasować zawartości tych katalogów nie uszkadzając tym samym systemu? Wybacznie to pytanie ale nie jestem obeznany w tematyce komputerowej za bardzo. Drugie pytanie to: czy moje zabiegi pomogą w szybszym działaniu internetu, jeśli nie to w jaki sposób moźna jeszcze sobie pomóc?. Z góry dziękuję za pomoc.
P.S.1 WinXpSp2,Opera (testowałem teź FireFox i IE i to samo – wolno)
P.S.2 Nie bardzo to tutaj pasuje ale nie chcę niepotrzebnie robić śmietnika z forum, więc moźe 2 pieczenie na 1 ogiu się da upiec – nie działają ni odnośniki (hiperłącza chyba to się nazywa ale nie wiem dokładnie) na forum, chodzi o szukaj , zaloguj, faq, uźytkownicy i resztę (góra strony).

Odpowiedzi: 2

Dzięki wielkie w84u. Troszke tego znalazł ten odkurzacz, mam nadzieję źe tylko syfu i nic waźnego nie usunąłem. Cięźko powiedzieć czy pomógł, wyjdzie w praniu. Mam jeszcze pytanie do czego jest w ogole ten 2 program? Jakoś nie mogę sobie z nim poradzić. Odkurzacza juź rozgryzłem, ale mniej więcej, mam nadzieję źe się nauczę więcej. Co do bannerka to dalej nie działa no i nie mogę korzystać z wyszukiwarki źeby znaleźć coś na temat problemów z nim i jak z nimi sobie radzić. Dzięki jeszcze raz.

Sprawdzałem po stronkach i jest odczuwalne szybsze działanie, nawet tu jak pisze i wyslylam post to nie czekam niewiadomo ile az sie wyśle, czyli jest dobrze. A czy moźna coś jeszcze zdziałać (włączyć/wyłączyć/przestawić/zakombinować) w kwestii szybkości? Moźe ten drugi program którego nie umiem rozgryźć coś pomoźe?!
grzybu
Dodano
14.04.2006 12:14:22
ad1. zainstaluj i uźyj wyczyszczenie moźe pomóc, ale nie musi. Nie mniej od czegoś trzeba zacząć .
ad2. zainstaluj i uźyj (kłopoty z banerem są jednym z tematów forum.
w84u
Dodano
13.04.2006 22:54:29
grzybu
Dodano:
13.04.2006 20:26:42
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1