wolne otwieranie folderów i cpu
Witam!
Z trzy dni temu robiłem format dysku. Zainstalowałem ponownie Win XP i wolno otwierają mi się foldery na obu partycjach. Zajrzałem do menadźera zadań i jak wchodzę do folderów to zurzycie cpu wzrasta do 100%... Dysk pracuje w DMA, defragmentowałem go, skanowałem Nortonem i Ad–Aware SE Professional... Sam nie wiem co jest tego przyczyną, nie ma czegoś takiego podczas uźywania Total Commander
Z trzy dni temu robiłem format dysku. Zainstalowałem ponownie Win XP i wolno otwierają mi się foldery na obu partycjach. Zajrzałem do menadźera zadań i jak wchodzę do folderów to zurzycie cpu wzrasta do 100%... Dysk pracuje w DMA, defragmentowałem go, skanowałem Nortonem i Ad–Aware SE Professional... Sam nie wiem co jest tego przyczyną, nie ma czegoś takiego podczas uźywania Total Commander
Odpowiedzi: 9
Patrzyłem na polecenie i jest poprawne juz.
Podmieniałes oczywiscie z konsoli odzyskiwania ??
Zrob to jeszcze raz, jesli nie wyjdzie pokaz co tam konsola wypluwa bo komendzie.
I podstawowe pytanie, czy rzeczywiscie to zuzycie CPU przez explorer oscyluje koło 100% ??
Podmieniałes oczywiscie z konsoli odzyskiwania ??
Zrob to jeszcze raz, jesli nie wyjdzie pokaz co tam konsola wypluwa bo komendzie.
I podstawowe pytanie, czy rzeczywiscie to zuzycie CPU przez explorer oscyluje koło 100% ??
Patrzłem na to poprawne polecenie ale nie działało. Wyskakiwało, źe nie moze czegoś tam zrobić... Zainstalowałem potem nawet SP2, ale foldery nadal wolno się otwierają. Wydaje mi się, źe pomoźe jedynie format
Kurna przyznaje sie zem *** i składnie/sciezke kopiowałem od svchosta, wcieło expanda dodatkowo.
Sory za kłopot, błąd juz poprawiłem.
Sory za kłopot, błąd juz poprawiłem.
Racja. Tam ma byc. Skopiowalem po prostu bezmyslnie to co wypisal Bobi.
Babola szczelil ? :wink:
Babola szczelil ? :wink:
Zauwaźyłem teź jeszcze jadną dziwną rzecz, u mnie plik explorer.exe jest na c:\windows a nie na c:\windows\system32
Jest nieobslugiwane, poniewaz Bobik zapomnial o najwazniejszej wartosci –> expand.
Wpisz:
expand X:\i386\explorer.ex_ c:\Windows\system32\explorer.exe
gdzie oczywiscie "X" to litera Twojego CD.
Wpisz:
expand X:\i386\explorer.ex_ c:\Windows\system32\explorer.exe
gdzie oczywiscie "X" to litera Twojego CD.
Patrzyłem na ten przyklejony temat i to polecenie nie działa. "Wyskakuje" mi, źe to polecenie nie jest obsługiwane
Pewno explorer, wiec zapraszam do tamatu podklejonego.
No dobra, ale przez jaki proces jest wykorzystywany ?/matthew/:
...jak wchodzę do folderów to zurzycie cpu wzrasta do 100%...
Strona 1 / 1