WOLNE LADOWANIE I BOOTVIST NIE POMAGA
Zadawalem podobne pytanie jakis czas temu o niestety nikt mi nie pomogl.Otoz mam problem z ladowaniem windowsa xp.Trwa to bardzo dlugo.Sposoby opisane w W FAQ'u nie pomagaja.Instalowalem tez program bootvis lecz gdy go uruchamiam to pisze ze nie ma jakiegos pliku i jzu nie wiem co mam robic.
Z gory dzieki za pomoc.
Z gory dzieki za pomoc.
Odpowiedzi: 7
aaaa tooooo huehueheue spoko ;)
Chodzi o te takie metalowe "pręciki" z tyłu dysku, tam gdzie podłączasz okablowanie. Umoźliwiają one przełączanie trybu pracy dysku MASTER/SLAVE.
Jeźeli masz w biosie ustawione na MASTER a przy dysku na SLAVE, to wtedy dysk jest dłuźej 'inicjowany'.
Jeźeli masz w biosie ustawione na MASTER a przy dysku na SLAVE, to wtedy dysk jest dłuźej 'inicjowany'.
jakich pinów ?????
Pomogla zmiana pinow :) Teraz mam 6 paskow i jest w miare ok.Tylko jak uruchamiam BOOTVIS to wyskakuje taki komunikat:
BootVis.exe – nie znaleziono punktu wyjscia
Nie znalezoino punktu wejscia proceduryWmiOpenTraceWithCursor w bibliotece ADVAI32.dll
Nie wiem co to moze byc.Prosze o pomoc.Z gory dzieki.
BootVis.exe – nie znaleziono punktu wyjscia
Nie znalezoino punktu wejscia proceduryWmiOpenTraceWithCursor w bibliotece ADVAI32.dll
Nie wiem co to moze byc.Prosze o pomoc.Z gory dzieki.
gdzie ten FAQ w którym poruszony jest problem szybkiego startu windowsa jest ?
No i gdzie te piny od ustawień dysku master/slave? .. Jak policzylem przelatujace paski to naliczylem sie 15.. nie jest tragicznie ale ... przydaloby sie szybciej!.... programuj w autostarcie nie mam tak wiele . defragmentacja dysku robie w miare systematycznie .. hmm .. sam nie wiem..
No i gdzie te piny od ustawień dysku master/slave? .. Jak policzylem przelatujace paski to naliczylem sie 15.. nie jest tragicznie ale ... przydaloby sie szybciej!.... programuj w autostarcie nie mam tak wiele . defragmentacja dysku robie w miare systematycznie .. hmm .. sam nie wiem..
Ja tez miałem taki problem. Winda uruchamiała sie około minuty w najlepszym przypadku. Nie kasuj ustawień biosa, jak ktoś mi poradził wcześniej, bo ja sie na tym przejechałem tracąc 347MHZ procka...No pogrzebałem i odzyskałem, ale to chyba nie waźne...
Zwróć uwagę na to, jak długo inicjuje sie dysk twardy...Ja miałem około 40 sekund przed całym grzebaniem. Jeśli masz tam duuźą wartość, patrz niźej.
No więc tak...Okazało sie ze mam dysk włączony na Slave, a jak skonfigurowałem go (nie w biosie!, lecz za pomocą tzw. pinów) na Mastera i śmiga...zamiast widziec 35 przelatujących pasków przy bootowaniu widze tylko 3, a w najlepszym przypadku 2...
Zwróć uwagę na to, jak długo inicjuje sie dysk twardy...Ja miałem około 40 sekund przed całym grzebaniem. Jeśli masz tam duuźą wartość, patrz niźej.
No więc tak...Okazało sie ze mam dysk włączony na Slave, a jak skonfigurowałem go (nie w biosie!, lecz za pomocą tzw. pinów) na Mastera i śmiga...zamiast widziec 35 przelatujących pasków przy bootowaniu widze tylko 3, a w najlepszym przypadku 2...
kowal17:
Zadawalem podobne pytanie jakis czas temu o niestety nikt mi nie pomogl.Otoz mam problem z ladowaniem windowsa xp.Trwa to bardzo dlugo.Sposoby opisane w W FAQ'u nie pomagaja.Instalowalem tez program bootvis lecz gdy go uruchamiam to pisze ze nie ma jakiegos pliku i jzu nie wiem co mam robic.
Z gory dzieki za pomoc.
Moźe na początek się tym plikiem zainteresować – a moźe to nie plik tylko brak przeprowadzenia defragmentacji z powodu wyłaczenia usługi harmono0gramu zadań ?
Do tego gdybyś podął konfigurację, napisął co póbowąłeś robić – sprawdzenie trybu pracy dysku, przypisanie ustawień DHCP ręcznie, czy w końcu do tego podzielił się informacją czy to tylko start czy po uruchomieniu teź jest wolno". Podanie bowiem, źe 'to co w FAQ nie pomaga" to troche mało.
Strona 1 / 1