Wolna instalacja aplikacji w windowsie XP

Po zainstalowaniu windowsa XP Professional PL z SP2 pojawił sie dziwny problem a mianowicie podczas instalowania róznego rodzaju programów w systemie trzeba czekac ok 2–5 min na reakcje systemu w trakcje procesu instalacji, tak jakby sprawdzał czy nie ma wirusów. Nie wiem dokladnie. Po instalacji programy uruchamiaja sie i pracują w normalnym tępie. Tylko przy instalacji trzeba czekac miedzy etapami.

Pozdrawiam
Jaro850t5

Odpowiedzi: 3

Czy komus udało sie rozwiazac problem wolnej instalacji? U mnie jako administrator lokalny wszystko działa ok ale jako uzytkownik domenowy to programy instaluja sie z 4 min. Pozdrawiam
Jarek
jaro850T5
Dodano
02.11.2005 22:11:02
witam
u mnie wystepuje ten sam problem. Po kliknieciu instalatora wyskakuje okienko " Przygotowywanie instalatora InstallShield" i zanim dojdzie do 100 % to trwa bardzo dlugo. czasami zawiesi sie na pare minut przy 99%. Dzieje sie tak przy wszystkich programach jakie instaluje.
Nie jest to raczej wina antywirusa bo od bardzo dawna uzywam tego samego juz jakis czas(NAV Corp 10) a problem pojawil sie niedawno.
Co powoduje taki dziwny stan?
Z gory wielkie dzieki za info
Pozdrawiam
Łukasz
lukasz1550
Dodano
04.10.2005 16:22:29
jaro850T5:
tak jakby sprawdzał czy nie ma wirusów

Idąc tym tropem to wypadało napisac jakiego antywirusa masz zainstalowanego.
Instalacja zawiesza sie miedzy kliknięciem w plik instalatora, a pokazaniem się ekranu instalacji ?
Instalatory wszystkich firm sie tak zachowują czy konkretne ?
Bobi
Dodano
03.09.2005 19:52:37
jaro850T5
Dodano:
03.09.2005 15:57:37
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1