wmiprvse.exe
Witam!
Plik systemowy o nazwie wmiprvse.exe strasznie zwalnia mi system. Po uruchomieniu windowsa procesor pracuje na 70–80% właśnie przy obsłudze tego pliku. Gdy plik zamykam wszystko jest wporządku. Bardzo proszę o pomoc!
Plik systemowy o nazwie wmiprvse.exe strasznie zwalnia mi system. Po uruchomieniu windowsa procesor pracuje na 70–80% właśnie przy obsłudze tego pliku. Gdy plik zamykam wszystko jest wporządku. Bardzo proszę o pomoc!
Odpowiedzi: 3
Grzassman:
Ma to związek z Instrumentowym Zarządzaniem Windowsem. Tyle udało mi się znaleźć, ale jak to wyłączyć?
To jest usługa, ale jej nie wyłączaj musi być włączona "automatycznie".
System jest czysty. Zresztą jest świeźy i raczej nie mogło być inaczej. Sprawdziłem tylko dla pewności.
Ma to związek z Instrumentowym Zarządzaniem Windowsem. Tyle udało mi się znaleźć, ale jak to wyłączyć?
Sprzeskanuj system na okoliczność wirusów/śmieci/trojanów i takich tam. Sprawdź sobie log HijackThis (instrukcja do HijackThis autorstwa El Nino jest w przyklejonym temacie w dziale Bezpieczeństwo)
Strona 1 / 1