właściwości ekran - brak zakładek

Jak w temacie. Wyświatlając właściwości ekranu, widzę tylko pierwszą zakładkę :kompozycje". Przeszukałam to forum i inne i zrobiłam wszystko co było do zrobienia:

- pozmieniałam/podopisywałam odpowiednie klucze i wartości w rejestrze a dokładniej tu [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System], podobnie jak w kluczu Explorer

- pozaznaczałam odpowiednie opcje używając w gpedit.msc [wszystko co było już doradzane na forum]

- wpisałam w "uruchom" polecenia: regsvr32 /i shell32 i potem regsvr32 themeui [komus na forum to pomogło]

i nic! w ramach ciekawostki dodam, że na drugim profilu uzytkownika na tym samym kompie nie ma w ogóle tego problemu. Co ciekawe to mój profil jest administracyjny, a ten drugi nie ma prawie żadnych uprawnień. Druga ciekawostka: w panelu sterowania nie ma ikonki "ekran", a jak uzyje innego interfejsu panelu, to mogę z jego poziomu zmienić kompozycję, tapetę i rozdzielczość, a "błąd wyjątku" wyskakuje gdy chcę włączyc opcje wygaszacza "podczas próbu uruchomienia D:\windows\system32\shell32.dll,Control_RunDLL D:\windows\system32\desk.cpl, @ScreenSaver "

Chyba nie może być nic z plikami, skoro na drugim profilu all działa.

Co robić? Ktos ma pomysł?

Odpowiedzi: 1

shaky:

Jak w temacie. Wyświatlając właściwości ekranu, widzę tylko pierwszą zakładkę :kompozycje". Przeszukałam to forum i inne i zrobiłam wszystko co było do zrobienia:

- pozmieniałam/podopisywałam odpowiednie klucze i wartości w rejestrze a dokładniej tu [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System], podobnie jak w kluczu Explorer

Druga ciekawostka: w panelu sterowania nie ma ikonki "ekran",

Aby przywrocic opcje folderow do Panelu sterowania usun z rejestru:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\
Control Panel\don't load
Beda tam zapisy np.
"desk.cpl"= "No" itd.. <-- usun to wszystko co jest na "No"
lub
uruchom gpedit.msc, po uruchomieniu przejdz do Konfiguracja uzytkownika/
Szablony administracyjne/ Panel sterowania / w prawym oknie (Ustawienia)
wlacz pokazywanie okreslonych apletow.

lub
Download www.magictweak.com  MagicTweak (dla ułatwienia jest tam spolszczenie)
Sprawdź: Opcje systemowe ---> przycisk: Panel sterowania II ---> prawa
strona: (Wyłącza pozycje pod-paneli) Odfajkuj te, które mają [ v ].
Zapisz ustawienia. Wyłącz MT. Restartuj PC

"błąd wyjątku" wyskakuje gdy chcę włączyc opcje wygaszacza "podczas próbu uruchomienia D:\windows\system32\shell32.dll,Control_RunDLL D:\windows\system32\desk.cpl, @ScreenSaver "

rundll32.exe desk.cpl,InstallScreenSaver

Piotr P.
Dodano
27.08.2006 23:27:50
  • shaky 28.08.2006 01:43:22

<p>zrobiłam wszystko wedle wskaz&oacute;wek. </p><p>- spos&oacute;b z rejestrem: nie mam w kluczu don`t load nic poza &quot;speech.cpl&quot; więc nie było co usuwać</p><p>-&nbsp; spos&oacute;b z gpedit.msc nic nie dał (chyba że trzeba tam wpisać cała litanie tych aplet&oacute;w, ja wpisałam tylko desk.cpl)</p><p>- w Magic Tweaku nigdzie nie miałam &quot;ptaszk&oacute;w&quot; więc nie było co odfajkowywać.</p><p>a odnośnie&nbsp; rundll32.exe desk.cpl,InstallScreenSaver to &quot;podczas pr&oacute;by uruchomienia... wystąpił błąd wyjatku&quot;&nbsp; ech :(</p><p>Wciąż nie mogę pojąć jakim cudem na drugim profilu użytkownika nie ma tego problemu :/&nbsp;</p>

shaky
Dodano:
27.08.2006 23:09:30
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1