właściwości ekran - brak zakładek
Jak w temacie. Wyświatlając właściwości ekranu, widzę tylko pierwszą zakładkę :kompozycje". Przeszukałam to forum i inne i zrobiłam wszystko co było do zrobienia:
- pozmieniałam/podopisywałam odpowiednie klucze i wartości w rejestrze a dokładniej tu [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System], podobnie jak w kluczu Explorer
- pozaznaczałam odpowiednie opcje używając w gpedit.msc [wszystko co było już doradzane na forum]
- wpisałam w "uruchom" polecenia: regsvr32 /i shell32 i potem regsvr32 themeui [komus na forum to pomogło]
i nic! w ramach ciekawostki dodam, że na drugim profilu uzytkownika na tym samym kompie nie ma w ogóle tego problemu. Co ciekawe to mój profil jest administracyjny, a ten drugi nie ma prawie żadnych uprawnień. Druga ciekawostka: w panelu sterowania nie ma ikonki "ekran", a jak uzyje innego interfejsu panelu, to mogę z jego poziomu zmienić kompozycję, tapetę i rozdzielczość, a "błąd wyjątku" wyskakuje gdy chcę włączyc opcje wygaszacza "podczas próbu uruchomienia D:\windows\system32\shell32.dll,Control_RunDLL D:\windows\system32\desk.cpl, @ScreenSaver "
Chyba nie może być nic z plikami, skoro na drugim profilu all działa.
Co robić? Ktos ma pomysł?
Odpowiedzi: 1
shaky:Jak w temacie. Wyświatlając właściwości ekranu, widzę tylko pierwszą zakładkę :kompozycje". Przeszukałam to forum i inne i zrobiłam wszystko co było do zrobienia:
- pozmieniałam/podopisywałam odpowiednie klucze i wartości w rejestrze a dokładniej tu [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System], podobnie jak w kluczu Explorer
Druga ciekawostka: w panelu sterowania nie ma ikonki "ekran",
Aby przywrocic opcje folderow do Panelu sterowania usun z rejestru:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\
Control Panel\don't load
Beda tam zapisy np.
"desk.cpl"= "No" itd.. <-- usun to wszystko co jest na "No"
lub
uruchom gpedit.msc, po uruchomieniu przejdz do Konfiguracja uzytkownika/
Szablony administracyjne/ Panel sterowania / w prawym oknie (Ustawienia)
wlacz pokazywanie okreslonych apletow.
lub
Download www.magictweak.com MagicTweak (dla ułatwienia jest tam spolszczenie)
Sprawdź: Opcje systemowe ---> przycisk: Panel sterowania II ---> prawa
strona: (Wyłącza pozycje pod-paneli) Odfajkuj te, które mają [ v ].
Zapisz ustawienia. Wyłącz MT. Restartuj PC
"błąd wyjątku" wyskakuje gdy chcę włączyc opcje wygaszacza "podczas próbu uruchomienia D:\windows\system32\shell32.dll,Control_RunDLL D:\windows\system32\desk.cpl, @ScreenSaver "
rundll32.exe desk.cpl,InstallScreenSaver
<p>zrobiłam wszystko wedle wskazówek. </p><p>- sposób z rejestrem: nie mam w kluczu don`t load nic poza "speech.cpl" więc nie było co usuwać</p><p>- sposób z gpedit.msc nic nie dał (chyba że trzeba tam wpisać cała litanie tych apletów, ja wpisałam tylko desk.cpl)</p><p>- w Magic Tweaku nigdzie nie miałam "ptaszków" więc nie było co odfajkowywać.</p><p>a odnośnie rundll32.exe desk.cpl,InstallScreenSaver to "podczas próby uruchomienia... wystąpił błąd wyjatku" ech :(</p><p>Wciąż nie mogę pojąć jakim cudem na drugim profilu użytkownika nie ma tego problemu :/ </p>