Włączenie konta gościa bez logowania admina ??

Jestem administratorem komputera. Jest tez konto goscia, ktore bylo aktywne, ale w chwili obecnej jest wylaczone. Admin ma zalozone haslo (znane tylko mi). Przy oknie logownia jest tylko moje konto (to oczywiste, bo gosc wylaczony) Pytanie moje jest takie: Jak mozna wlaczyc konto goscia bez zalogownaia administratora ? Wiem ze jest to mozliwe, ale nie mam pojecia jak, a osoba ktora to robi, nie chce mi powiedziec. Moze ktos z Was wie ? System to Win XP Pro SP2, partycja NTFS.

Odpowiedzi: 9

andrew_zg:
To akurat wiem, ale chcem w ten sposob sprawdzic czy bedzie taka mozliwosc, a po za tym u mnie nie ma slowa awaryjnosc :wink:

A Murphy na to ....... ząłoźymy się ? :lol:
Rebe
Dodano
11.10.2005 09:25:13
To akurat wiem, ale chcem w ten sposob sprawdzic czy bedzie taka mozliwosc, a po za tym u mnie nie ma slowa awaryjnosc :wink:
andrew_zg
Dodano
11.10.2005 00:06:05
Czlowieku, tego konta sie nie wylacza. To konto do uzytku awaryjnego. Zaloz jedynie nowe haslo.
EL NINO
Dodano
10.10.2005 23:44:22
W tej chwili konto ADMINISTRATORA wylaczylem. Jutro okaze sie czy konto Gościa zostanie znowu wlaczone. Jezeli tak, to rece mi opadna :(
andrew_zg
Dodano
10.10.2005 23:22:56
andrew_zg:
Moje konto z uprawnieniami administartora ma haslo.
To juz wiemy – napisales o tym wyzej :wink: .
andrew_zg:
Co ciekawe ADMINISTRATOR ma haslo nie zakladane przeze mnie.
Daje glowe ze haslo zalozyla tamta osoba. Odpal kompa na Twoim koncie, z Uruchom –> lusrmgr.msc, wejdz do Uzytkownicy i klikajac prawym myszy na "Administrator" wybierz "Ustawianie hasla...". Zmien haslo na jakies inne.
EL NINO
Dodano
10.10.2005 23:01:31
EL NINO:
Ktory admin ? Twoje konto z uprawnieniami administratora na ktorym pracujesz ? A drugi ? Ten wbudowany w system ? Konto ADMINISTRATOR do ktorego mozna wejsc z okna wyboru uzytkownika ? Tez ma haslo ? Watpie.

Moje konto z uprawnieniami administartora ma haslo. Proboujac sie zalogowac w systemie awaryjnym jest ADMINISTRATOR i Ja (rowniez jako admin). Co ciekawe ADMINISTRATOR ma haslo nie zakladane przeze mnie.
andrew_zg
Dodano
10.10.2005 22:34:48
andrew_zg:
Wiem ze jest to mozliwe
Czytaj powoli: "To jest niemozliwe".

teraz przejdziemy do konkretow, czyli sedna:
andrew_zg:
Admin ma zalozone haslo
Ktory admin ? Twoje konto z uprawnieniami administratora na ktorym pracujesz ? A drugi ? Ten wbudowany w system ? Konto ADMINISTRATOR do ktorego mozna wejsc z okna wyboru uzytkownika ? Tez ma haslo ? Watpie.
EL NINO
Dodano
10.10.2005 22:15:07
Moźna takźe wyłączyć admina ale po co Ci to. Wskazówka – szukaj w google tu nikt Ci tego nie powie.
kisieleq
Dodano
10.10.2005 22:14:43
Pytanie nieco trywialne: ta "osoba", o której piszesz – czy ona włącza konto Gościa na Twoim sprzęcie? Jeźeli tak, to kto w końcu administruje systemem?
Konto Gościa moźna bodajźe włączyć z poziomu wbudowanego konta administracyjnego (dostępne np. po uruchomieniu w trybie awaryjnym).
Amon–Ra
Dodano
10.10.2005 22:14:33
andrew_zg
Dodano:
10.10.2005 22:00:40
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1