Włączanie i wyłączanie zdalnego zarządzania rejestrem w XP SP2... Pomocy!!!
o:) Witam, mam mały problem. Zainstalowałem w oryginalnym XP SP2 Autopatchera 5.1. Po instalacji mam problemy z otwieraniem podprogramów otwieranych w oknie DOS danej aplikacji działającej w XP (pojawia się i znika po 1 sekundzie a program i tak nie działa). To ma związek ze zdalnym zarządzaniem rejestru, tak podejrzewam. Przez to podprogramy wspomagające prawidłową instalację aplikacji nie działają - i pomimo posiadania pełnych oryginalnych kluczy rejestracji od Producenta, to aplikacji opartej o rejestrację w DOSie nie mogę zaktywować. To samo dzieje się z programami do czyszczenia rejestru np RegSupreme albo inne, znajdzie błędy ale podczas jego czyszczenia następuje "zawieszka":-s i rejestr jest nie wyczyszczony. W opcjach autopatchera zaznaczyłem, by nastąpiło wyłączenie zdalnego zarządzania rejestrem. Jak można tą funkcję włączyć, by przywrócić działanie aplikacji DOSa?
Będę niezmiernie wdzięczny za wszelkie cenne wskazówki - przed instalacją Autopatchera wszystko było ok a teraz ?#-o
Pozdrawiam Marco Polo...
Odpowiedzi: 1
Polecam korzystanie w Windows Update w zakresie aktualizacji (lub korzystaj z WSUSa jeśli to większa sieć - skontaktuj się w tym zakresie z adminem sieci).
O jakich aplikacjach DOS-owych piszesz? jeśli to aplikacji pod starszą wersję DOSa to polecam emulator DOSBox.
Sprawdzenie rejestru możesz także wykonać aplikacją HiJack This, która jest bardziej popularna i znana.
Strona 1 / 1