wklejanie załącznikow
Powiedzcie mi proszę jak zmniejszyć rozmiar zdjęcia np 2.5MB na 200–300 kB tak aby mozna go było umieścić w załączniku przy czym aby zdjęcie nie straciło na dokładności detali.
Odpowiedzi: 6
Thel – niektóre osoby mają przyrodzone prawo do krytykowania choćby z racji tego, źe takich przepychanek słownych jakie prowadzisz w większości tematów, w ktorych się wypowiadasz, naczytały się juź dość i nie mają ochoty czytać ich więcej. Tyle, źe jako osoby kulturalne tylko delikatnie zwracają Ci uwagę na niestosowność zachowania, ale jeźlei to dla Ciebie nie jest sygnał czytelny, to mogą Ci one – te osoby – napisać tak byś zrozumiał jednoznacznie, źe trolle nie będą tu tolerowane w źadnej formie ich aktywności tfurczej*.
*licentia poetica.
*licentia poetica.
czy cos Wam na glowe padlo czy nie potraficie czytac, w moim poscie zaproponowalem 3 rzeczy ad rysunkow 2 programy ... a nie tylko 2 rzeczy ... wiec chyba oznacza to ze wiecej tu wnioslem.
a Wy tylko krytykujecie, jak czytam forum to wszedzie sa tylko posty krytyki pisane przez niektore osoby a nic nie wnosicie nic nie pomagacie tylko "a bo to a bo tamto" jeden zaczyna krytykowac pozniej cala lawina glupich postow robiocych to samo, pomyslcie lepiej piszac takie bzdurne komentarze czy nie lepiej komus pomoc lub nie pisac nic niz pisac w prawie kazdym poscie to samo chcac tylko bosem byc z duza iloscia postow. Za przeproszeniem to ja sr.. na ilosc postow bo do niczego mi to nie potrzebne, ja sie czegos ucze na takim forum i inni moga sie naczyc czegos odemnie ale po takich textach jak Wasz to az sie nie dobrze robi.
Lepiej sprobowac komus pomoc niz udawac cwaniaczka i tylko krytykowac lub odpowiadac na posty banalne.
Nie zauwazyliscie ze nawet dziwna i nie logiczna z pozoru porada dotyczaca jakiegos problemu moze go rozwiazac ? jesli nie widzieliscie tego to lepiej poczytajcie sobie to forum bo ja to zrobilem ...
a Wy tylko krytykujecie, jak czytam forum to wszedzie sa tylko posty krytyki pisane przez niektore osoby a nic nie wnosicie nic nie pomagacie tylko "a bo to a bo tamto" jeden zaczyna krytykowac pozniej cala lawina glupich postow robiocych to samo, pomyslcie lepiej piszac takie bzdurne komentarze czy nie lepiej komus pomoc lub nie pisac nic niz pisac w prawie kazdym poscie to samo chcac tylko bosem byc z duza iloscia postow. Za przeproszeniem to ja sr.. na ilosc postow bo do niczego mi to nie potrzebne, ja sie czegos ucze na takim forum i inni moga sie naczyc czegos odemnie ale po takich textach jak Wasz to az sie nie dobrze robi.
Lepiej sprobowac komus pomoc niz udawac cwaniaczka i tylko krytykowac lub odpowiadac na posty banalne.
Nie zauwazyliscie ze nawet dziwna i nie logiczna z pozoru porada dotyczaca jakiegos problemu moze go rozwiazac ? jesli nie widzieliscie tego to lepiej poczytajcie sobie to forum bo ja to zrobilem ...
gusioo:
TheL:
uzyj np irfan view (freeware) lub acdsee (shareware) zmien format na JPG w jakosci okolo 80% mozesz rowniez zmniejszyc rozdzielczosc, oba te programy oferuja takie mozliwosci ...
Nie ma to jak rozwinięcie wypowiedzi brtx i w efekcie końcowym dojście do tego samego wniosku.
TheL nie obraz sie ale wypowiedzi w tym stylu to przesada
Zauwazylem ze bardzo czesto powtarzasz to samo co pisza Twoi poprzednicy zmieniajac albo pojedynczy wyraz albo ubierajac znaki w słowa
albo przekazujac to samo przesłanie ale bardziej skomplikowana metodą
TheL:
uzyj np irfan view (freeware) lub acdsee (shareware) zmien format na JPG w jakosci okolo 80% mozesz rowniez zmniejszyc rozdzielczosc, oba te programy oferuja takie mozliwosci ...
Nie ma to jak rozwinięcie wypowiedzi brtx i w efekcie końcowym dojście do tego samego wniosku.
Co do formatu to pokombinuj z innymi (gif, png, jpg).
Strona 1 / 1