Witam - Problem z ikonami na pulpicie.

Witam, Mam problem z ikonami na pulpicie. Konkretnie chodzi o tło. Chce miec tlo takie jak tapeta, i nie wiem gdzie to ustawic. Mam zaznaczone pole w zaawansowanych ustawieniach wydajnosci mojego komputera (uzyj cieni dla etykiet ikon pulpitu), ale niestety to nie pomaga. Czy jest jeszcze jakis kruczek odnosnie tego ustawienia??? Moze w rejestrze cos mozna zmienic??? Prosze o pomoc Dziekuje ---------- Pozdrawiam

Odpowiedzi: 4

hmmm...... a ja ci powiem tak. Moge założyć się że obraz tapety zapisany jest w formacie .jpg spróbuj tą samą tapete zapisać jako Mapa bitowa 24 - bitowa i wtedy ustawić ją jako tło pulpitu, powinno dać rezultat.
Pejqas
Dodano
30.07.2007 15:19:17
u mnie zadziałało już po pierszych 2 punktach z FAQ, tyle że w Mój komputer-> właściwości->zaawansowane->wydajność->efekty wizualne zaznaczyłam TEŻ: "użyj obrazu tła dla każdego typu folderów"
morskiesloneczko
Dodano
28.07.2007 22:34:11
Niestety nic nie pomoglo. Wyprobowalem wszystkie mozliwosci z Faq`u i nic. Nadal ikonki sa z innym tlem. Czy jest jeszcze jakas opcja w systemie??? Dodam ze komputer pracuje w sieci i loguje sie na nim kilku uzytkownikow. Na kazdym profilu jest ten sam problem. Dziekuje Pozdrawiam Zbigniew Chrzanowski
Zbigorek
Dodano
11.07.2007 14:31:37
Do FAQ - przyklejonego tematu autortwa Bobiego - zajrzyj. Jest tam co nieco o przezroczystości podpisów ikon, a raczej o braku tejże.
Żółty
Dodano
09.07.2007 11:23:11
Zbigorek
Dodano:
09.07.2007 08:12:10
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1