Wirusy, trojany a skasowane pliki rejestru

Szukałem podobnego tematu ale nie umiałem go znaleźć. Mam taki problem: jak każdy użytkownik internetu zostałem zarażony różnego typu trojanami, spywerami itp. Nic w tym dziwnego, tylko że po ich usunięciu programem antywirusowym zniknęło mi sporo funkcji w Windowsie, np: nie moge uruchomić zapory systemu windows , nie moge zmienić tła pulpitu, a nawet edytować dokumenty w wordzie. Pewnie to nie wszystko. Domyślam się, że wynika to z faktu, że usunąłem pliki rejestrów, ale czy można temu jakoś zaradzić, bez musu formatowania??

Odpowiedzi: 2

[quote=Boixos]Domyślam się, że wynika to z faktu, że [b]usunąłem pliki rejestrów[/b], ale czy można temu jakoś zaradzić, bez musu formatowania??[/quote] Gdybyś to zrobił to system by sie nie uruchomił. Ewentualnie miałby obiekcje podczas ładowania profilu ;) Jak nie masz punktów przywracania/kopii rejestru to trzeba sie przyjrzeć restrykcjom - bo to częsta metoda działania syfu. Masz XP Profesjonalny czy Home ??
Żółty
Dodano
14.05.2007 18:11:32
Miałeś włączone przywracanie systemu? Ewentualnie jakąś kopię rejestru robiłeś niedawno?
Bobi
Dodano
14.05.2007 16:32:33
Boixos
Dodano:
14.05.2007 16:22:10
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1