WinXP Proffesional - pproblem z uruchomenie systemu.

Witam. Mam problem który dosyć często przewija się na różnegorodzaju forach, niemniej jednak póki co nie udało mi się go rozwiazać. Zaczne może od początku. Dzisiaj, po instalacji jakiejś prostej gry java (ptank), po wyjściu z niej miałem problemy z systemem, mianowicie apliakcje się zawieszały, oraz były problemy z prockiem (zużycie ciągłe na 20%). Kompa zrestartowałem raz, dalej mulił, znów ponowane uruchomienie. Usunełem grę, sprawdziłem kompa m.in HijackThis - wpisy ok, Spybot S&D - czysto, dalej jednak było duże zużycia procka. Zaczełem się logować w trybie awaryjnym - to samo , żużycie procka było na 20% (zauwżyłem że to wina epxlorer.exe), dalej jednak po kilku restartac, zabawach, chkdsk itp, komp działał normalnie w trybie awaryjnym, niestety gdy chciałem go uruchomić w normalnym trybie, to po pasku ładowania systemu, kiedy miał przejśc do środowiska garficznego jedynie zostawał czarny ekran, diody od dysku nie sygnalizuja jego pracy. Wczesnie jeszcze gdy działal w trybie normalnym i awaryjnym zauważyłem że dysk cały czas mielił (gdy było to zużycie procesora i explorer to powodował, wyłaczenie explorera powodowało że dysk przestał mielić i procek działał nromalnie). Mniejsza, gdy już wszystko pod trybem awaryjnym działało normalnie, to próbowałem jakośc wejść do trybu normalnego, co za każdym razem kończyło się czarnym ekranem i musiałem komputer resetować. W końcu po wielu takich próbach ostatecznie doszło do tego że nawet przy trybie awaryjnym, po załadowaniu tego paska Windows'a pozostaje czarny ekran z mrugającym znacznikiem "_". I to koniec, nic nie da się zrobić. Na samym początku jeszcze próbowałem przywrócić system używając opcji Przywracanie Systemu, ale to też nic nie dało. Teraz już nawet do żadnego trybu wejść nie moge. Wykluczam tu raczej problemy sprzetowe, gdyż komputer cały czas sprawnie działał, do czasu wyjścia z wpsomnianej gierki. UDPATE!!! No tak, po 6 godzinach bawienia się na różne sposoby i zaledwie kilka minut po napisaniu powyższego posta udało mi się rozwiązać wpsomniany problem. Zatem temat do zamknięcia i do wywalenia. Sorry za besensowane zaśmiecanie.

Odpowiedzi: 1

To może zapodaj innym forumowiczom jak Ci się udało. Może komuś się przyda.
Ucho
Dodano
10.02.2008 22:53:45
mirobanan1
Dodano:
10.02.2008 01:46:52
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1