WinXP Prof – automatyczne instalowanie drukarki – jak to wyl
WinXP Prof – automatyczne instalowanie drukarki – jak to wylaczyc ?!?!?!
Witam Grupowiczow
Mam zaisntalowany WinXp Prof + SP2, gdy chcem zainstalwac w systemie drukarke HP 930c (port USB), winda instaluje automatycznie drukarke ze swoimi sterownikami, nie pytajac sie skad ja zaisntalowac.
Jak to zmienic, zeby WinXP pytal sie skad ma zaisntalowac sterowniki, ktore ja chcem??
Chodzi mi tez o inne urzdzenia (karty grafiki, sieciowe itp.)
Czekam na wszelkie sugestie
Pozdrowienia
EB70
Witam Grupowiczow
Mam zaisntalowany WinXp Prof + SP2, gdy chcem zainstalwac w systemie drukarke HP 930c (port USB), winda instaluje automatycznie drukarke ze swoimi sterownikami, nie pytajac sie skad ja zaisntalowac.
Jak to zmienic, zeby WinXP pytal sie skad ma zaisntalowac sterowniki, ktore ja chcem??
Chodzi mi tez o inne urzdzenia (karty grafiki, sieciowe itp.)
Czekam na wszelkie sugestie
Pozdrowienia
EB70
Odpowiedzi: 2
Wejdz w panel sterowania w folder system potem w sprzet w windows update i zaznacz nigdy nie pobieraj sterownikow z witryny windows update
Zademonstruje na przykładzie karty sieciowej w WIN2000 bo jest podobnie. Najpierw "Menadzer Urządzeń">Prawy na karte sieciową>"Własciwości". Potem klikamy na "Akualizuj Sterownik". Potem wybierasz "Wyświetl liste znanych sterwoników tego urządzenia, tak aby uźytkownik mógł wybrać ospowiedni sterownik". Potem tylko klikaz na przycisk "Z Dysku" i wybierasz swój sterownik.
Strona 1 / 1