winXP nie moge usunac zadan drukarki

Witam Mam XP edycje Home (dostalem wraz z laptopem Toshiba) . Od czasu do czasu pojawia mi sie bardzo denerwujacy problem. Otoz czasami zostaja mi zadanie w kolejce do drukowania ktorego nie moge za nic skasowac. Ani nie mozna skasowac ani wznowic drukowania. Nie moge tez skasowac drukarki i zainstalowac jej ponownie bo ma ona zadanie nie wykonane. Prosze o porade co mozna zrobic z tym fantem (oprocz instalacji ponownej systemu). Jak mozna usuwac takie zadania zadania ?? pozdraiwm

Odpowiedzi: 3

I jedno i drugie jest tym samym działaniem tylko innymi metodami wykonane Wpisujesz w start -> uruchom services.msc odnajdujesz usługe "Bufor wydruku" i restartujesz ją - bądź w jej właściwościach (zatrzymaj a potem uruchom) bądź z toolbara (po zaznaczeniu usługi) przyciskiem "uruchom usluge ponownie"
Żółty
Dodano
08.02.2008 14:54:54
moze jeszcze dodaam ze drukarka jest lokalnie podlaczona HP1410. Powiem szczerze ze to drugie co napisales nie jest dla mnie za jasne Prosze o wyjansienia
aprzycho
Dodano
08.02.2008 14:51:22
Start -> uruchom -> cmd i tam net stop spooler net start spooler Albo korzystając z services.msc restart usługi Bufor wydruku Próbowałeś ??
Żółty
Dodano
08.02.2008 14:42:24
aprzycho
Dodano:
08.02.2008 14:23:45
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1