WinXP i DOS problem

Witam,
Mam maly problem. Chce otworzyc program ktory do popranego dzialania musi byc otwarty pod dosem. Jak cos takiego zrobic w winxp?
Dzieki za pomoc

Odpowiedzi: 7

Nie pomnę , którego portu rozwiązanie dotyczyło – czy ównoległego ,czy szeregowego, ale był specjalny patch dla jednego znich pod XP dlatego łaśnie, źe niektore progrmay DOS–owe nie radziły sobie z komunikacją pod XP, choć przy pozostąłych systemach nie bło takiego problemu.
Musiąłbyś poszukać tego pliku i sprawdzić. Choć czy sprawdzi się on – nawet jeźlei to ten typ portu – przy przejściówce to juź mgłą tajemnicy owiane zostać dla mnie musi.
Rebe
Dodano
10.11.2005 11:11:46
@Rebe, jak juz wspomnialem program udalo sie uruchomic. Jest teraz inny problem...
Program sluzy do diagnozowania licznikow samoch. Jest do niego interfejs, ktory podlacza sie do kompa samochodu. Obecny problem polega na tym ze niemam lacznosci pomiedzy laptopem a interfejsem. Do podlaczenia jest kabel rs232, poniewaz mam laptopa nowszego musialem zastosowac konwertet rs232usb.
Konwerter jest poprawnie zainstalowany bo go testowalem na innym programie i sprzecie. Jako com do lacznosci mam ustawiony com4. Moze jakas rada co zrobic aby uzyskac ta lacznosc??? Czy w tym programie ktory poleciles dosbox, ustawia sie jakos port komunikacji??
Jeszcze raz dzieki!
zimon
Dodano
10.11.2005 11:02:31
zimon – co prawda nie chioalo mi się przez google przekopywac, więc je tylko "zgrabiłe" delikatnie i .jakieś tam informacje znalazłem – choćby ostrzeźenie, źe procesor nie powinien być zbyt szybki. Przypuszczam, źe i dane specyfikacyjne teź bym wynalazł do sprawdzenia w czym rzecz z tym chodzeniem.
To jednak jź nie jest waźne skoro w "boksie" chodzi.

PS.

EL NINO – jesteś pewien, źeś dołoźył, a nie dał ? :mrgreen:
Rebe
Dodano
09.11.2005 20:38:52
juz uruchomilem w dosbox. Udalo mi sie znalesc tez opis
do dosbox wiec jesli ktos kiedys by cos takiego potrzebowal http://pomoc.extragry.pl/faq_dosbox.php#i
Nazwe programu nawet gdybym podal to raczej nic by to niepomoglo... ale prosze bardzo "tachopro" jest to program do diagnozy samochodowych liczniow.

Dzieki!
zimon
Dodano
09.11.2005 20:32:16
Teź nie kumam – niegdy nie miałem naboźeństwa do płazow.
Gdybyś podął nazwę progrmau to pewnie dąłoby się stwierdzić czy da się go uruchomić w XP bez uzycia zewnętrznych aplikacji, a tak to ****.

* – dolozyl EL NINO :P .
Rebe
Dodano
09.11.2005 20:20:40
To poszukam gdzies tego programu. Czy to freeware?
Co do wpisow co podales autoexec.nt i config.nt nie kumam o co chodzi :( Nie ten poziom ....
zimon
Dodano
09.11.2005 20:14:21
To poszukam gdzies tego programu. Czy to freeware?
Co do wpisow co podales autoexec.nt i config.nt nie kumam o co chodzi :( Nie ten poziom ....
zimon
Dodano
09.11.2005 20:14:21
zimon
Dodano:
09.11.2005 20:03:41
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1