WinXP czy pojdzie na takim starym kompie?
Odpowiedzi: 3
-
[quote=Faker][quote=Dominor](...) Będzie śmigał jak ta lala, moja padlina to - Duron 1000MHz, pamięć 2 x SDRAM 256 MB PC 133 , nie mam żadnych problemów na nim, używam XP od jego premiery w 2002 r. [/quote] O to chciałem usłyszeć :lol: Jeszcze jakby ktoś powiedział jak najmniej bezproblemowo zainstalować XP na Millenium. Mam 2 twarde dyski. Jeden z nich jest podzielony na dyski logiczne, gdzie na jednym z nich jest zainstalowany Millenium. Jak zachować istniejące pliki, programy zdjęcia etc przy konwertowaniu na system plikow XP
-
[quote=Dominor]Jak zachować istniejące pliki, programy zdjęcia etc przy konwertowaniu na system plikow XP [/quote] Skonwertuje bez utraty, ale jak nie chcesz to nie musisz konwertować na NTFS. Możesz zostawić FAT32. Co do poczytania o WindowsXP mini to polecam. Natomiast nie polecam instalowania mini na tym sprzęcie bo nie ma sensu. [b]Faker[/b] ujął to dobrze. Jak dostosujesz do najlepszej wydajności i wywalisz wszelaki niepotrzebny badziew i inne wodotryski to rzeczywiście będzie "śmigał jak ta lala". U mnie na jednym z kompów śmiga jak burza na jeszcze gorszym sprzęcie niż Ty masz.
-
[quote=XanTyp]Spokojnie. [url=http://pl.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Windows_XP#Wymagania_sprz.C4.99towe_wg_producenta.7FUNIQ37acdda71514d047-nowiki-00000004-QINU.7F2.7FUNIQ37acdda71514d047-nowiki-00000005-QINU.7F]Wymagania XP[/url][/quote] Wymagania niby wcześniej czytałem ale chodzi mi o to jak to będzie w praktyce nie będzie się np. zbyt często wieszał albo wolno mulił