WinXP & Win98 na jednym kompie... nietypowe
Mam dwa dyski, jeden 20G ktory ma dwie partycje: 5G (na niej jest WinXP), 15G (dane). Drugi dysk to 5G, na ktorym jest Win98. Xp dziala bez problemow. Niestety 98 nie chce, chodzi o to ze 98 byla zrobiona z ghosta (wczesniej byla na duzym dysku, zrobilem kopie przy instlacji xp). Boot.ini nie pomaga. Zalezy mi na tym bo na 98 mam specyficzna konfiguracje potrzebna mi do mojej pracy. Jedyna mozliwoscia teraz jest odlaczanie duzego dysku z XP, wtedy mala piatka jest wykrywana jako primary master (ale jestem pozbawiony obslugi partycji 15G na ktorej mam dane). Moze ktos ma pomysl co z tym zrobic? Wpis w boot.ini typu e:windows powoduje informacje o braku pliku hal.dll ktory jest w XP, ale nie w 98 ;)
Odpowiedzi: 2
Hej ludzie. Jest moźliwość instalowania wxp i 98 na jednum kompie. Sam mam 3 windy :)) XP, ME, 98. Mam kilka pomysłów.
1. Wywal XP–ka i odpal 98 (niemoźe być XP na kompie). Przy instalacji podaj opcję "zainstaluj na innej partycji" czy jakoś tak. Po instalce sprawa powinna być załatwiona.
2. Zainstaluj sobie jakiegoś innego bootmanager–a
1. Wywal XP–ka i odpal 98 (niemoźe być XP na kompie). Przy instalacji podaj opcję "zainstaluj na innej partycji" czy jakoś tak. Po instalce sprawa powinna być załatwiona.
2. Zainstaluj sobie jakiegoś innego bootmanager–a
Dwie porady:
To zrób kopię tego pliku na dyskietkę i odpal kompa z płytki , wgraj plik i zobacz. Druga rada: Przy takiej konfiguracji źadko moźna dojść do sktku, musisz mieć jeszcze bootloadera(polecam xosl)
Na razie tyle.
To zrób kopię tego pliku na dyskietkę i odpal kompa z płytki , wgraj plik i zobacz. Druga rada: Przy takiej konfiguracji źadko moźna dojść do sktku, musisz mieć jeszcze bootloadera(polecam xosl)
Na razie tyle.
Strona 1 / 1