WindowsXp nie widzi drugiego dysku

Witam! I od razu po prośbie:lol: Mam problem tego typu: Mam 2 dyski po 3 partycje . Na pierwszym dysku na pierwszej partycji jest Win98, a na drugiej WinXp.Oprócz tego mam jeszcze drugi dysk podzielony na partycje. I teraz mój problem. Z win98 widzi wszystkie dyski i partycje, a z WinXp nie widzi drugiego dysku.Pomóżcie!!! Podejrzewam,że mogły się uszkodzić sektory gdzie jest zapisana informacja o partycjach. Z Win98 mogę wejśc na dysk i jego partycje i mogę robić na nich wszystkie operacje,natomiast z pozycji WinXp gdy wchodzę na drugi dysk to wyskakuje mi komunikat o nie sformatowanym dysku i czy mam go sformatować teraz.Na pierwszym dysku jest wszystko w porządku. Proszę o poradę.[-o<

Odpowiedzi: 1

[quote=Seezar]Z win98 widzi wszystkie dyski i partycje, a z WinXp nie widzi drugiego dysku.Pomóżcie!!! Podejrzewam,że mogły się uszkodzić sektory gdzie jest zapisana informacja o partycjach.[/quote]Gdyby padły wymienione sektory - to spod żadnego systemu byś ich nie zobaczył. A co do reszty... rozpisz to na dysk A i B i gdzie masz te systemy, bo jakieś to pogmatwane :wtf:
XanTyp
Dodano
27.02.2008 08:51:06
Seezar
Dodano:
24.02.2008 14:00:26
Komentarzy:
1
Strona 2 / 2