Windows zagubione pliki i zegarek problem.
Witam właśnie dzwonił do mnie kolega i powiedział źe podczas uruchamiania compa pisze źe: "sysytem nie moźe się uruchomić z powodu praku pliku bla bla bla, proszę skopiować plik z dysku cd bla bla bla". Jak przekopiować ten plik nie robiąc formatu i nakładki? Wiem źe da się to zrobic z biosu lub konsli odzyskiwania systemu ale znam tylko komendę Copy (ścieźka pliku) i kopjuje ale jak to potem wklejic tam gdzie chcę. Drógi problem to ciągłe przestwaianie się zegarka w biosie za kaźdym uruchomieniem compa. Nawet po formacie systemu zegarek się przestawia.
Odpowiedzi: 7
Dzięki za odpowiedź wystarczyło copy i tam dalej jush sobie poradziłem. A co do zegarka to źeczywiście bateryjka. A tak sie naszukałem z tym zegarkiem. Dobra dzięki za pomoc jeszcze raz.
Co do zegarka – wymiana baterii na nową.
Konsola odzyskiwania poczytaj.
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=5808&highlight=kons%2A+odzysk%2A
Konsola odzyskiwania poczytaj.
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=5808&highlight=kons%2A+odzysk%2A
Zgadza się, nie wszyskie pliki sa zabezpieczone, większość zapewne tak. W przykłądzie formuły podanej przez Mateuszpi jest błąd, brakuje ukosnika.
to wszystko zaleźy od pliku który trzeba skopiować :D
Mateuszpi:
pliki o które chodzi systemowi zapewne masz na cd z instalką uruchamiasz konsole i tam koźystasz ze zwyklego polecenia copy :D np:
copy plik.txt c:windows/system
A nie expand, gdy o kopiowanie z CD chodzi ?
pliki o które chodzi systemowi zapewne masz na cd z instalką uruchamiasz konsole i tam koźystasz ze zwyklego polecenia copy :D np:
copy plik.txt c:/windows/system
copy plik.txt c:/windows/system
zmierz napięcie bo restart biosu za kaźdym razem, objawiający się zmianą zegarka to moze być walnięta bateria, i tyle nie ma po prostu podtrzymania.
co do plików to warto poszukac na necie hirrens boot:D to jest zestaw(pakiet) programów bardzo przydatnych przy takich akcjach, zawiera nie tylko narzędzie do naprawy, ale równierz uźytkowe m.in. jest program do zarządzania plikami nawet z poziomu dosa obsługuje ntfs. wieć napewno ci to pomoźe, w szczególności gdy nie znasz dokładnej ścieźki dostępu.
Pozdrawiam
Otisher
co do plików to warto poszukac na necie hirrens boot:D to jest zestaw(pakiet) programów bardzo przydatnych przy takich akcjach, zawiera nie tylko narzędzie do naprawy, ale równierz uźytkowe m.in. jest program do zarządzania plikami nawet z poziomu dosa obsługuje ntfs. wieć napewno ci to pomoźe, w szczególności gdy nie znasz dokładnej ścieźki dostępu.
Pozdrawiam
Otisher
Strona 1 / 1