Windows XP - zarządzanie dyskami nie startuje !
Witam !
Proszę o pomoc w zmianie litery dysku DVD-RAM.
W oknie(ppm na ikonce Mój komputer - zarządzaj)-
zarządzanie komputerem po kliknięciu na "zarządzanie dyskami" wyskakuje mi okienko z napisem :>>>> Menadżer dysków logicznych(program LDM)nie jest zarejestrowany.Program LDM obsługuje system 2000 lub nowszy.Sprawdź wersję systemu operacyjnego na komputerze o nazwie ... <<<< ?
Mój system to Windows XP Pro SP3 !Proszę o radę - bardzo mi na tym zależy !
cezary_mm@wp.pl
Odpowiedzi: 4
Hej !
A więc nie wiem co robiłem z dyskami,bo zupełnie nic z nimi nie robilem(19 stycznia robilem format PC-ta).Kilka dni temu chciałem zmienić literę dysku DVD-RAM z H na F i nie mogłem tego zrobić,ponieważ po kliknięciu na aplikację "Zarządzanie dyskami"(w zarządzaniu komputerem)wyskakuje mi okienko z napisem :>>>> Menadżer dysków logicznych(program LDM)nie jest zarejestrowany.Program LDM obsługuje system 2000 lub nowszy.Sprawdź wersję systemu operacyjnego na komputerze o nazwie<<< ...!
Chociaż kiedyś przed formatem juz to robiłem,a mam trzy napędy optyczne(pozostałości po kilku modernizacjach komputera) i chciałem je mieć po kolei oznaczone tzn. F ,G ,H i to tyle mojego tłumaczenia.
Jeśli zdecydujesz się to przeczytać i przemyśleć,chętnie zapoznam się z Twoją wskazówką !
Pozdrawiam.
cezary_mm
To ty wiesz (a przynajmniej powinieneś wiedzieć) co robiłeś z dyskami w swoim komputerze. Jeśli masz dyski dynamiczne - to zgodnie z podanym artykułem - powrót standardowej struktury logicznej jest możliwy jedynie poprzez usunięcie dysku (ów) dynamicznego. To że menadżer dysków nie działa - to oczywiste i zgodne z tym opisem który podałem.
No tak ,ale jak się do tego zabrać aby sprawdzić,czy to pomoże?
Kliknąłem na "volumeny dynamiczne" i zaprowadzilo mnie do "zarządzania dyskami" której to aplikacji właśnie nie mogę otworzyć !!!
To ja sobie też "pogdybam": masz ustawione w systemie [url=http://support.microsoft.com/kb/314343/pl]volumeny dynamiczne[/url] ? Jeśli tak - to niemożność zmiany litery napędu optycznego związana jest właśnie z błędną konfiguracją baz LDM.
Strona 1 / 1