windows xp z sp2 wisi podczas włączania
Właściwie to istnieją dwa problemy:
1. włączam kompa a ten nie uruchamia monitora. więc robię restart i jest ok – to znaczy następują kolejne kroki uruchamiania.
2. następnie jednak po przejsciu przez: logo widnowsa, ekran "trwa uruchamianie systemu windows" i ekran "zapraszamy" następuje zawieszenie. to znaczy na ekranie "zapraszamy" następuje zatrzymanie (mam wraźenie źe dysk nie pracuje). więc robię restart i systuacja sie powtarza, no to robie kolejny restart, aź w końcu system się odpala i wszystko działa ok.
Dodam, źe ostatnio robiłem format i wsadziłem nowy dysk.
z góry dzieny za pomoc.
1. włączam kompa a ten nie uruchamia monitora. więc robię restart i jest ok – to znaczy następują kolejne kroki uruchamiania.
2. następnie jednak po przejsciu przez: logo widnowsa, ekran "trwa uruchamianie systemu windows" i ekran "zapraszamy" następuje zawieszenie. to znaczy na ekranie "zapraszamy" następuje zatrzymanie (mam wraźenie źe dysk nie pracuje). więc robię restart i systuacja sie powtarza, no to robie kolejny restart, aź w końcu system się odpala i wszystko działa ok.
Dodam, źe ostatnio robiłem format i wsadziłem nowy dysk.
z góry dzieny za pomoc.
Odpowiedzi: 5
jeszcze nie wykonałem naprawy przy uźyciu płyty instalacyjnej. nie mam teź podkręconego procesora (dzieny za sugestię rafaluzi), ale zajrzałem do "podglądu zdarzeń" w "narzędziach administracyjnych" i zauwaźyłem ze podczas włączania kompa zachodzi błąd "dhcp" Wiem źe jest to odpowiedzialne za rejestrację i aktualizację adresów IP. wszystko wskazuje źe jest to przyczyna problemu. w ustawieniach mam zaznaczone: "uzyskaj ares IP automatycznie" oraz "uzyskaj adres serwera dsn automatycznie"
Moźe ktoś ma jakiś pomysł :)
Moźe ktoś ma jakiś pomysł :)
jezeli jest to dysk serial ata to wiesz co moze pomoc ja wczoraj na to wpadlem mialem podkrecony procesor i przez to nie dzialalo naprawde jezeli masz podkrecony to sprubuj odkrecic i wszystko moze zaczac dzialac
Płyta z XP – uruchamiasz tak jak przy instalacji i wybierasz naprawę przy uzyciu konsoli odzyskiwania. Po zalogowaniu się do niej wpisujesz w/w polecenie.
Szczegóły odnośnie krokow postępowania są w archiwum.
Szczegóły odnośnie krokow postępowania są w archiwum.
mógłbyś trochę jaśniej napisać odnośnie konsoli i chkdsk /p /r bo nie wiem o co chodzi :(
Na początek to konsola i chkdsk /p /r ,a dalej zobaczymy, bo i problem sprźetowy moze byc – napięcia, kondensatory.
Strona 1 / 1