Windows XP się nie uruchamia

Witam! Mam mały problemik:redface: - Mój system się nie uruchamia. TZN.włączam peceta i wyskakuje mi czarne okno z napisem: Przepraszamy, że system Windows nie został pomyślnie uruchomiony... Mam 5 możliwości: tryb Awaryjny tryb Awaryjny z obsługą sieci, wierszem polecenia Ostatnia dobra konfiguracja i normalne uruchomienie. Próbowałem wszystkich i żadna nie działała](*,) tzn. wyświetlało się ładowanie, po którym wskakiwał niebieski ekran i szbko znikał, a pecet się resetował i tak w kółko.

Odpowiedzi: 5

Odpal z płyty instalacyjnej i napraw system przez opcję "R". Jeżeli to tylko "wpadka" systemu, to powinno załatwić sprawę. Tylko, żeby nie było problemu ze starszą wersją na płycie ....
Ucho
Dodano
07.02.2009 02:04:14
Ta. Opcja auto restartu została zaznaczona i teraz się nie dowiesz co jest przyczyną naszych problemów. Ale muszę wspomnieć że miałem podobną sytuacje z tym że na nie swoim kompie. Też twierdzili że nic takiego nie zrobili. Po prostu system przestał się włączać. Z tym że tam BSOD wyskakiwał i sugerował niepoprawną pracę dysku. Problem leżał bodajże w boot sektorach. Udali się do "mądrego" serwisu i wymiana dysku rozwiązała problem. Ponadto poinstruowano że dysk może chodzić jak niesystemowy. Dlatego rozważ pożyczkę dysku od kogoś, albo w najgorszym układzie dokupienie....
Razorek
Dodano
06.02.2009 22:13:39
Jeśli masz na partycji systemowej jakieś dane, których nie chciał byś utracić - zainstaluj ponownie system bez formatowania.
XanTyp
Dodano
06.02.2009 16:49:16
tyle, że nie uruchamia się pod żadnym
dukszta5
Dodano
06.02.2009 16:23:38
Uruchom pod trybem awaryjnym i wyłącz autorestart komputera. Następnie uruchom go normalnie. Powinien wyskoczyć BSOD z kodem błędu. Wtedy będzie można coś więcej powiedzieć.
Razorek
Dodano
06.02.2009 16:05:18
dukszta5
Dodano:
06.02.2009 15:59:17
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1