Windows XP się nie uruchamia
Witam!
Mam mały problemik:redface: - Mój system się nie uruchamia.
TZN.włączam peceta i wyskakuje mi czarne okno z napisem:
Przepraszamy, że system Windows nie został pomyślnie uruchomiony...
Mam 5 możliwości:
tryb Awaryjny
tryb Awaryjny z obsługą sieci, wierszem polecenia
Ostatnia dobra konfiguracja i normalne uruchomienie. Próbowałem wszystkich i żadna nie działała](*,) tzn. wyświetlało się ładowanie, po którym wskakiwał niebieski ekran i szbko znikał, a pecet się resetował i tak w kółko.
Odpowiedzi: 5
Odpal z płyty instalacyjnej i napraw system przez opcję "R". Jeżeli to tylko "wpadka" systemu, to powinno załatwić sprawę. Tylko, żeby nie było problemu ze starszą wersją na płycie ....
Ta. Opcja auto restartu została zaznaczona i teraz się nie dowiesz co jest przyczyną naszych problemów. Ale muszę wspomnieć że miałem podobną sytuacje z tym że na nie swoim kompie. Też twierdzili że nic takiego nie zrobili. Po prostu system przestał się włączać. Z tym że tam BSOD wyskakiwał i sugerował niepoprawną pracę dysku. Problem leżał bodajże w boot sektorach. Udali się do "mądrego" serwisu i wymiana dysku rozwiązała problem. Ponadto poinstruowano że dysk może chodzić jak niesystemowy. Dlatego rozważ pożyczkę dysku od kogoś, albo w najgorszym układzie dokupienie....
Jeśli masz na partycji systemowej jakieś dane, których nie chciał byś utracić - zainstaluj ponownie system bez formatowania.
tyle, że nie uruchamia się pod żadnym
Uruchom pod trybem awaryjnym i wyłącz autorestart komputera. Następnie uruchom go normalnie. Powinien wyskoczyć BSOD z kodem błędu. Wtedy będzie można coś więcej powiedzieć.
Strona 1 / 1