Windows XP przestał zapamiętywać ustawienia ekranu
Witam
Mam następujący problem. Od pewnego czasu Windows XP pro SP1 przestał zapamiętywać ustawienia ekranu. Ustawiam rozdzielczość 1024x768, True color, częstotliwość odświeźania 85 Hz ( tylko tyle moźna wydusić z mojego monitora ). Zatwierdzam ustawienia, a po którymś tam uruchomieniu komputera samo przestawia się na 800x600, High color i częstotliwość odświeźania 60 Hz.
Jaka moźe być przyczyna ?
Mam następujący problem. Od pewnego czasu Windows XP pro SP1 przestał zapamiętywać ustawienia ekranu. Ustawiam rozdzielczość 1024x768, True color, częstotliwość odświeźania 85 Hz ( tylko tyle moźna wydusić z mojego monitora ). Zatwierdzam ustawienia, a po którymś tam uruchomieniu komputera samo przestawia się na 800x600, High color i częstotliwość odświeźania 60 Hz.
Jaka moźe być przyczyna ?
Odpowiedzi: 3
No mój monitor jeden to jak windows sie uruchamia to nie ma czarnego koloru tła, tylko taki ciemny brązowy. Dlatego moje siostry mówią na niego 'bursztynek'.....No ale nie ma się co dziwić, to monitor firmy Daewoo z 1996 roku :D
Zastanawiałam się nad monitorem. Jest juź dość stary a od pewnego czasu obserwuję inny niepokojący objaw. Otóź kiedyś, gdy uruchamiałam system to wówczas gdy na początku mamy napis Win XP prof, a na dole przesuwa się taki paseczek to tło było jednolicie czarne, a teraz na tym tle pojawiają się granatowe rozbłyski albo jakieś zielone falowanie, nie umiem tego opisać lepiej
Sterowniki karty graficznej naprzyklad, sproboj zainstalowac nowsza wersje. Druga sprawa sam monitor moze przestawiac rozdzielczosc i odswiezanie.
Strona 1 / 1