windows xp padło logowanie

Witam, Na wstepie chcialbym zaznaczyc ze przejzalem kilka podobnych postów, ale symptomy problemu byly nieco inne, a i przykladowe rozwiązania nie pomamgaly. Problem wygląda następująco: Po odintalowaniu kilku nieuzywanych programów(male nie istotne programiki) zrobilem restart windowsa, niestety po ponownym uruchomieniu co prawda pojawilo sie logo windowsa i przesywajace się belka ale w momencie kiedy powinien pojawic sie ekran logowania pojawia się "czarnyn ekran" a po chwili (ok minuty) monitor przechodzi w stan stand by, po kolejnej minucie komputer uruchamia się ponownie. Windows uruchamia się w trybie awaryjnym, ale próby przywracania systemu nie daly rezultatu( ten sam problem). Dysk jest sprawny, wiem to na pewno bo mam jeszcze drugi system( ubuntu) i on uruchamia się i dziala bez problemów i mam pelny dostep do danych na zamontowanych partycjach windowsowych ( rowniez tej z systemem), Szukam pomocy w rozwiązaniu tego problemu, oczywiście bez koieczności reinstalacji windowsa.

Odpowiedzi: 2

Po parogodzinnych próbach z metodami(przywracanie konfiguracji, sprawdzania dysku itp.) opisanymi na rożnych forach, m.in. tu (dzięki za sugestie) udało mi sie rozwiązać problem. Może się komuś przyda: Okazało się że był "dziwny" problem z grafiką/sterownikami. Dziwiło mnie fakt za pod linuxem, wszystko działało poprawnie, (chyba trzeba zmienić system operacyjny) Przeinstalowanie sterowników za pierwszym razem nie dało rezultatu. System za to podnosil sie normalnie po ich odinstalowaniu i/lub odłączeniu grafiki (disable device a nie wyjęciu ;) ). Jednak po instalacji sterowników( zarówno najnowszych jak i tych z plytki dołączonej do grafiki) wszystko znowu padało. I teraz najciekawsze ... Kumpel, który pracował kiedyś w serwisie poradził mi abym trochę posprzątał(dosłownie) wewnątrz obudowy kompa. Po wyjęciu grafiki i przedmuchaniu kurzu, windows wystartował normalnie i normalnie można było zainstalować sterowniki. No i teraz pisze tego posta spod windowsa ( rozdzielczość 1024x768 :) ). Może ten post sie przyda komuś z podobnym problemem.
funfel666
Dodano
16.06.2007 04:11:18
na początek do wypróbowania: po wciśnięciu F8 podczas uruchamiania opcja: "ostatnia dobra konfiguracja" chkdsk z konsoli z opcjami /p/r tryb awaryjny, z konta Administrator załóż nowe konto z uprawnieniami Admina. Jeśłi będzie chodzić, stare usuń w normalnym trybie.
Endrju
Dodano
15.06.2007 16:20:44
funfel666
Dodano:
15.06.2007 01:16:16
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1